Pojačavanje za proljeće

Lavovi iz Gabele čekaju nove igrače

''Prvo moramo biti mi na visokom nivou, a onda na proljeće ne znaš kako se može okrenuti. Bez dodatne igračke širine nemamo se čemu nadati'', rekao je trener GOŠK-a Vule Trivunović.
Sport / Nogomet | 26. 12. 2019. u 10:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već je prošlo više od mjesec dana stanke u Prvoj ligi FBiH pa se u klubovima polako pripremaju za ono što ih očekuje u proljetnom dijelu prvenstva koji po odluci Izvršnog odbora NS-a FBiH starta 7./8. ožujka 2020. godine.

Većina momčadi će početi pripreme sredinom siječnja pa se u ovom trenutku postavljaju temelji za ovaj start, što znači kompletiranje momčadi i definiranje plana rada. Tako su u gabelskom GOŠK-u, koji je ljetos slovio za jednog od glavnih kandidata za ulazak u Premijer ligu, zakazali prozivku za 21. siječnja kad će momčad u novi ciklus povesti trener Vule Trivunović.

On je stigao poslije odlaska Nenada Gagre, odnosno tri kola prije kraja jesenskog dijela prvenstva i ostvario po jednu pobjedu, remi i poraz. Gabeljani će u proljetni dio prvenstva krenuti sa minus 9 bodova spram vodećeg sarajevskog Olimpika.

''Bodovna razlika je stvarno velika. Na proljeće moramo biti spremni da ćemo svi gubiti bodove jer nam predstoji 15 neizvjesnih kola. Ali ne trebamo gledati ikoga dok ne spremimo svoje dvorište. Prvo moramo biti mi na visokom nivou, a onda na proljeće ne znaš kako se može okrenuti. Bez dodatne igračke širine nemamo se čemu nadati'', rekao je Vule Trivunović za Dnevni list.

U odnosu na jesenski tim Trivunović neće računati na pet igrača Lavova, a to su: Miloš Pavićević, Armin Sarvan, Hamza Mešanović, Emir Hodžurda i Elvir Čolić. S druge strane zasad u GOŠK-u nemaju alternative.

''Još nitko nije došao, ali u pregovorima smo s nekim igračima pa ćemo vidjeti što ćemo dogovoriti. U svakom slučaju moramo dovesti igrače u svim linijama, očekujemo šest novih nogometaša'', rekao je direktor GOŠK-a Andrija Jurković.

U sklopu priprema Gabeljani će biti domaćini tradicionalnom turniru Memorijal Andrije Ankovića koji će 25./26. siječnja imati svoje jubilarno, trideseto izdanje. Sudionici turnira će biti Sutjeska (Nikšić), Neretva (Metković), Zrinjski (Mostar) i domaćin GOŠK. Sutjeska je u finalu 29. turnira savladala Zrinjski sa 3:2. Nikšićani su pobjednici prethodna dva memorijala (2018. i 2019. godine). Ždrijeb polufinalnih parova turnira će biti održan nekih tjedan dana prije turnira.

Kopirati
Drag cursor here to close