90+ minuta odluke

Latal: Zrinjski je još uvijek favorit

"Siguran sam da nas sutra čeka dosta drugačija utakmica", nastavio je vratar Spartaka Martin Chudy - kao što je trener rekao, moramo postići gol da bi potvrdili dobar rezultat s domaćeg terena, a onda ćemo lakše svladati ovu tešku prepreku.
Sport / Nogomet | 17. 07. 2018. u 19:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon ekipe Zrinjskog, danas je press konferenciju na stadionu pod Bijelim Brijegom održala ekipa Spartaka iz Trnave.

Na dispoziciji novinarima bili su trener Spartaka Radoslav Latal, te vratar Martin Chudy, a tema je naravno bila sutrašnji uzvrat prvog pretkola Lige prvaka u kome će Zrinjski sutra pokušati nadoknaditi neugodnih 0:1.

Foto: Bljesak.info / Trnava trenirala Pod Bijelim brijegom

"Imamo malih problema oko toga tko će zamijeniti vrlo važnog igrača u našoj koncepciji Gruzijca Chanturishvilija, pa ću sastav koji ću suprotstaviti Zrinjskom odrediti sutra. Mi se sutra ne smijemo braniti, naš cilj je postići gol i sve nakon toga bilo bi nam mnogo lakše. Smatram da još uvijek Zrinjski ima ulogu favorita, ipak je on bio nositelj, a nogomet je nepredvidljiv tako da se može svašta dogoditi. Sutra nas čeka drukčija utakmica od one u Trnavi. Domaćina će nositi publika, a i mi očekujemo naše navijače i nadam se da će ih moji igrači čuti i da će im to sutra biti dodatni poticaj", rekao je Latal, legendarni češki nogometaš, član slavne reprezentacije koja je 1996. godine u Engleskoj u finalu Eura izgubila zlatnim golom Olivera Bierhoffa.

"Siguran sam da nas sutra čeka dosta drugačija utakmica", nastavio je vratar Spartaka Martin Chudy - kao što je trener rekao, moramo postići gol da bi potvrdili dobar rezultat s domaćeg terena, a onda ćemo lakše svladati ovu tešku prepreku.

Sutrašnju uzvratnu utakmicu prvog kola kvalifikacija za UEFA Ligu prvaka HŠK Zrinjski - FC Spartak sudit će suci iz Austrije, a predvodit će ih 33-godišnji Julian Weinberger.

Foto: Bljesak.info / Trnava trenirala Pod Bijelim brijegom

Dan uoči utakmici "Plemić" su na službenoj konferenciji za novinare bili poprilično optimistični te su izrazili uvjerenje kako mogu nadigrati slovačkog prvaka i nadoknaditi zaostatak od 1:0 iz prvog susreta.

Veznjak Zrinjskog Hrvoje Barišić kazao je kako su on i njegovi suigrači u prvoj utakmici imali previše respekta prema protivniku.

"Prije utakmice, prije nego smo osjetili to na terenu, mislili smo da su puno bolja ekipa. Vidjeli smo da se možemo nositi s njima. Na našem terenu dat ćemo sve od sebe i vjerujem da ih možemo proći", kazao je Barišić.

Najbolji igrač i najbolji strijelac Zrinjskog u protekloj sezoni Miloš Filipović bio je još optimističniji i hrabriji u najavi sutrašnje utakmice.

"Mislim da smo nezasluženo izgubili u prvoj utakmici. Mislim da možemo dostići zaostatak iz prve utakmice, bolja samo ekipa i to ćemo pokazati sutra na terenu", istaknuo je Filipović.

Utakmica Zrinjski – Spartak igra se u srijedu od 19 sati, uz izravni televizijski prijenos na kanalu Arenasport 1 BiH.

Pobjednik ogleda igrat će u drugom pretkolu Lige prvaka, najvjerojatnije protiv varšavske Legije, koja je u prvom susretu u gostima svladala irskog prvaka Cork City rezultatom 1:0.

Poraženi natjecanje nastavlja u kvalifikacijama Europske lige, i to protiv boljeg iz ogleda Kukešija (Albanija) i Vallette (Malta).

Kopirati
Drag cursor here to close