Visi li mu otkaz?

Lampard statistički najgori u Ambramovičevoj eri

Otkako je Lampard preuzeo "Bluese", momčad u prosjeku osvaja 1.67 bodova po utakmici, što ga čini najgorim menadžerom u klubu u posljednjih 17 godina.
Sport / Nogomet | 04. 01. 2021. u 12:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poraz Chelsea od Manchester Cityja (1-3) u susretu 17. kola engleskog nogometnog prvenstva, povećao je pritisak na Franka Lamparda koji ima najgori statistički učinak od svih menadžera otkako je klub kupio ruski tajkun Roman Abramovič.

Otkako je Lampard preuzeo "Bluese", momčad u prosjeku osvaja 1.67 bodova po utakmici, što ga čini najgorim menadžerom u klubu u posljednjih 17 godina.

Abramovič je kupio Chelsea 2003. godine i od prosječnog engleskog kluba napravio jedan od najmoćnijih klubova na svijetu.

Do njegova dolaska Chelsea je osvojio samo jedno englesko prvenstvo, tri kupa i dva Kupa kupova, a od 2003. pet naslova engleskog prvaka, Ligu prvaka, Europsku ligu, te pet FA i tri Liga kupa.

Lampard je 12. menadžer u Abramovičevoj eri, a u 55 utakmica pod njegovim vodstvom "Bluesi" su ostvarili 27 pobjeda, 11 remija i 17 poraza.

Poraz od Manchester Cityja, četvrti je u posljednjih šest utakmica nakon čega je momčad sa Stamford Bridgea potonula na osmo mjesto.

U 55 susreta Lampard je u prosjeku osvojio 1.67 bodova po utakmici, a na vrhu je Avram Grant sa 2.31 bodom. Slijede Jose Mourinho (2.19) i Antonio Conte (2.14).

Slijede Carlo Ancelotti (2.07), Rafael Benitez (1.96)... Na pretposljednjem mjestu je Andre Villas-Boas (1.70).

Posljednjih tjedana engleski mediji pišu o rastućem nezadovoljstvu između Lamparda i nekoliko igrač, dok je njemački Bild objavio kako je Chelsea zainteresiran za dovođenje Thomasa Tuchela nakon što je njemački stručnjak dobio otkaz u redovima francuskog prvaka PSG-a, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close