Čija majka crnu vunu prede?

Lampard odlučuje: Uz Williana, Chelsea se rješava još petorice igrača

Osim Rossa Barkleyja, na izlaznim vratima je stoper Kurt Zouma s kojim Lampard nije zadovoljan te Michy Batshuayi, koji je još od ranije otpisan i Emerson Palmieri, lijevi bek koji je stavljen na transfer listu. Willian postaje slobodni igrač...
Sport / Nogomet | 16. 05. 2020. u 12:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: 90Min / FC Chelsea u narednu sezonu ulazi nakon velikog remonta?

U prvoj sezoni pod Frankom Lampardom, kako god ona u konačnici završila, gledali smo uzbudljiv, poletan, prilagodljiv i atraktivan Chelsea.

Legenda kluba dobila je u ruke jedan od najboljih omladinskih pogona u Premiershipu i od njega krenuo raditi prave zvijezde.

Probili su se tako ove godine Fikayo Tomori i Reece James, a posebice Tammy Abraham i Mason Mount.

Pridodaju li im se Callum Hudson-Odoi i Ruben Loftus-Cheek, koji su se nametnuli prethodne sezone, kao i sjajna akvizicija Christian Pulisic te 18-godišnji Škot Billy Gilmour, može se zaključiti da Bluesi imaju uistinu perspektivnu generaciju mlađih igrača.

Ova 'ergela' mladića ne ostavlja puno prostora igračima koji stagniraju već neko vrijeme te će iz tog razloga njih čak šestorica napustiti Stamford Bridge.

U prvom redu tu je Ross Barkley koji je ove sezone potpuno pao u drugi plan, ponajvše zbog fantastičnog Matea Kovačića. Hrvatski reprezentativac je procvjetao pod trenerskom palicom 'Frenkieja' Lamparda, što je ostavilo mrvice od minutaže Barkleyu.

Osim engleskog reprezentativca, na izlaznim vratima je stoper Kurt Zouma s kojim Lampard nije zadovoljan te Michy Batshuayi, koji je još od ranije otpisan i Emerson Palmieri, lijevi bek koji je stavljen na transfer listu.

Uz njih, siguran je odlazak Williana koji postaje slobodan igrač i prema posljednjim izvještajima iz Engleske, on će postati novi igrač Tottenhama, dok je najveći upitnik nad sudbinom Kepe Arrizabalage.

Španjolski vratar je imao katastrofalnu sezonu, Lampard nije nimalo zadovoljan njegovim angažmanom na utakmicama i treninzima, štoviše, u posljednjim susretima prije pandemije branio mu je vremešni Willy Caballero (38) i sve je izvjesniji odlazak Baskijca, i dalje najskupljeg vratara na svijetu.

Kopirati
Drag cursor here to close