Sa stavom

Lampard: Nisam došao u Chelsea da budem četvrti, nego da pobjeđujem

''Nisam ušao u ovaj posao da se borim za četvrto mjesto ili da dovedem igrače iz akademije. Došao sam ovdje da pobjeđujem'', rekao je Lampard.
Sport / Nogomet | 11. 09. 2020. u 09:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Frank Lampard izjavio je da se vratio u Chelsea i preuzeo ulogu menadžera da bi pobjeđivao i bio uspješan pod pritiskom, prenosi Anadolu Agency (AA).

Zahaljujući vlasniku milijarderu Romana Abramovichu, Chelsea je do sada bio najveći potrošač u Europi u ovom prelaznom roku izdvojivši 216 milijuna eura za šest novih igrača. No, to je povećalo pritisak na menadžera i igrače da ove sezone moraju donijeti barem jedan trofej na Stamford Bridge.

Naime, “plavci“ su prošle sezone bili pod zabranom transfera, pa je Lampard mogao raditi bez velikog pritiska i dati šansu mladima, a uspio je osvojiti četvrto mjesto u Premier ligi i plasirati se u finale FA kupa, gdje je poražen od londonskog rivala Arsenala.

''Nisam ušao u ovaj posao da se borim za četvrto mjesto ili da dovedem igrače iz akademije. Došao sam ovdje da pobjeđujem. Prošle sezone nismo mogli dovoditi igrače, a ove je klub donio odluku da se pojačamo novim imenima. To mijenja pejzaž i spremni smo za rad'', istaknuo je Lampard za britanske medije te dodao:

''Pritisak na mene da radim bolje trebao bi biti standardan. Prošle godine smo bili veoma sretni zbog plasmana u Ligu prvaka. Bili smo jako povezani u poslu kojim smo se bavili. Iznenađen sam ako niste mislili da prošle sezone nisam bio pod pritiskom. Uspješan sam pod pritiskom. Volim tako raditi.''

Chelsea je u dosadašnjem tijeku prelaznog roka doveo njemačke reprezentativce Kaija Havertza i Timu Wernera, zatim engleskog reprezentativca Bena Chilwella, Marokanca Hakima Ziyecha te defanzivce iskusnog Thiaga Silvu i mladog Malang Sarra.

Chelsea će na otvaranju nove sezone u Premier ligi 14. rujna igrati u gostima kod Brightona.

Kopirati
Drag cursor here to close