Menadžer Chelseaja

Lampard: Bayern je bio na fantastičnom nivou

Bayern je trijumfom u Londonu stigao nadomak plasmana u četvrtfinale, ali ono što Lamparda brine je ono što je prikazao njegov tim.
Sport / Nogomet | 26. 02. 2020. u 09:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Frank Lampard, menadžer Chelseaja nakon sinoćnjeg teškog poraza od Bayerna rezultatom 0:3 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka istakao je da je rival bio na fantastičnom nivou, prenosi Anadolija.

Bayern je trijumfom u Londonu stigao nadomak plasmana u četvrtfinale, ali ono što Lamparda brine je ono što je prikazao njegov tim.

“To je fudbal na ovom nivou. Bayern je bio na fantastičnom nivou. Oni su zaista jak tim i znali smo da nas čeka teška noć ako ne ispravimo sve nedostatke i ne damo sve od sebe. Nisu svi dali sve od sebe. Nismo bili sigurni na lopti. To je bilo moje najveće razočarenje od početka do kraja. Želimo igrati u Ligi šampiona. To smo pokazali cijele sezone, ali smo se protiv Bayerna udaljili od toga. To se ponekad može dogovoriti u napetoj atmosferi kada su sve oči uprte u vas, tako da je ovo igračima bila oštra lekcija o nivou na koji želimo doći“, kazao je Lampard za britanske medije.

Golove za Bayern postigli su Serge Gnabry u 51. i 54. minuti, te Robert Lewandowski u 76. Revanš utakmica njemačkog i engleskog predstavnika igraće se 18. marta u Minhenu.

Kopirati
Drag cursor here to close