Alphonso Davies

Kupili ga za 10 milijuna eura prije godinu i pol, a sad vrijedi 130 milijuna!

Inicijalno ulaganje od deset milijuna eura sad se čini kao sitniš, jer prema najnovijem istraživanju CIES-a mladi Kanađanin vrijedi čak 133.500.000 eura!
Sport / Nogomet | 08. 06. 2020. u 21:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AFP / Lewandowski i Davies (FC Bayern)

Mnogi su se našli u u čudu kad su pročitali kako je minhenski Bayern u siječnju 2019. godine hladno iskrcao deset milijuna eura za relativno nepoznatog klinca iz MLS-a.

Alphonso Davies stigao je u Muenchen iz Vancouver Whitecapsa dok je Niko Kovač sjedio na klupi Bavaraca, ali bivši hrvatski izbornik nije ga previše koristio, čekajući da se prilagodi, sjedeći na klupi.

Međutim, Hansi Flick je u rekordnom roku uspio pretvoriti Davies u jednog od najvrijednijih mladih igrača na svijetu.

Naime, to inicijalno ulaganje od deset milijuna eura sad se čini kao sitniš, jer prema najnovijem istraživanju CIES-a mladi Kanađanin vrijedi čak 133.500.000 eura!

Iako mu je cijena na Transfermarktu trenutačno 45.000.000 eura, CIES tvrdi kako je njegova realna vrijednost tri puta veća.

Prema istoj procjeni, najvrijedniji igrač na svijetu je Kylian Mbappe s procjenjenom vrijednošću na 259.200.000 eura, a mladi Davies ovaj mjesec prvi put se probio u top 10 s devetom najvećom vrijednošću u svijetu nogometa.

CIES vrijednost procjenjuje na osnovu igračevih godina, visine i trajanja ugovora te cijene na Transfermarktu, a za Davisov ogroman skok zaslužan je nasljednik Nike Kovača Hansi Flick.

Davies je kod Kovača dobivao mrvice, ali kod Flicka je postao standardan lijevi bek Bayerna i igra 90 minuta gotovo svaku utakmicu.

Kopirati
Drag cursor here to close