Bod (nije) dobar

Krznar: Prokletstvo Dinama su visoki ciljevi

"Svi očekuju da imamo 10 bodova više u prvenstvu, da smo u Europi prvi u skupini. No stvarnost je drugačija. Ostali smo bez pet prvotimaca, a pripreme smo počeli bez reprezentativaca", rekao je Krznar.
Sport / Nogomet | 25. 11. 2021. u 23:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši zagrebačkog Dinama ostvarili su cilj, osigurali su europsko proljeće, međutim, tek će nakon posljednjeg kola biti poznato hoće li Modri nastaviti svoj europski put u Europskoj ligi ili sele u Konferencijsku ligu. Realno, nakon ždrijeba i trijumfa protiv Genka u gostima, Dinamo je očekivao najmanje drugo mjesto u ovom društvu, međutim momčad je poražena u Beču, pa je osvojila samo jedan bod na Maksimiru kontra Genka.

Genk i dalje ima samo jednu pobjedu, ali je u posljednja dva susreta remizirao, dok je u posljednjem kolu domaćin Rapidu. Modri bi za potvrdu drugog mjesta, što osigurava play-off Europske lige u zadnjem kolu 9. prosinca morali uzeti barem bod West Hamu u Londonu ili se nadati da Genk kod kuće neće pobijediti Rapid.

"Odigrali smo izuzetno prvo poluvrijeme, osobito trkački i energetski. Nažalost, u zadnjoj sekundi smo primili gol iz prekida. Nekako smo u drugom dijelu ušli s tim mislima. Bilo smo nešto slabiji. No u drugom dijelu smo pali, pokušali smo rotacijama, ali nismo dobili što smo očekivali. U zadnjih deset minuta bilo je i malo pragmatičnosti.Miješaju se osjećaji, svlačionica je klonula, ali mislim da za to nema potrebe. Osigurali smo europsko proljeće, ali nitko ga ne slavi. Još uvijek smo drugi, još je jedna utakmica, a do tog boda možemo u Londonu," kazao je Dinamov trener Damir Krznar.

Krznar je komentirao izjave pojedinih igrača kako treće mjesto neće biti uspjeh.

"U sportu ciljevi tjeraju jedan drugog. Naš cilj je bila jesen, nakon toga je sljedeći proljeće u Europi. Sada ćemo pokušati da to uspijemo u Europskoj ligi. Uvijek ljestvicu podižemo maksimalno. Kada se to ne uspije frustracije su normalne. Prokletstvo Dinama su visoki ciljevi. Svi očekuju da imamo 10 bodova više u prvenstvu, da smo u Europi prvi u skupini. No stvarnost je drugačija. Ostali smo bez pet prvotimaca, a pripreme smo počeli bez reprezentativaca. U devetom mjesecu smo ostali i bez kompetnog veznog reda, Majer i Jakić su otišli, a Ademi je imao problema s ozljedama. Kada igraju reprezentacije ostajemo bez 14 igrača, a za automatizme treba vremena. Kako se osjećam ? Lud sam," pojasnio je Krznar.

Kopirati
Drag cursor here to close