Ženski nogomet

Krvavo gostovanje Čitlučanki u Sanskom Mostu: Nogomet ili ragbi?

Čitlučanke neće po dobrome pamtiti gostovanje u Sanskom Mostu.
Sport / Nogomet | 23. 04. 2018. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometašice Brotnja gostovale su u Sanskom Mostu kod ekipe Sane (3:0) u sklopu osmog kola Druge ženske lige FBiH - skupina Jug, no u Čitluk se nisu vratile s lijepim uspomenama.

Štoviše, iz ŽNK Brotnjo su se u ponedjeljak prije podne oglasili priopćenjem putem službene Facebook stranice u kojem se pitaju je li se u nedjelju u Sanskom Mostu igrao nogomet ili ragbi.

''Nakon utakmice naših djevojaka u Sanskom Mostu imamo se razloga pitati je li se jučer igrao nogomet ili ragbi. Scene koje će ostati u lošem sjećanju, ponajprije našim najmlađim članovima, ne bi poželjeli nikome, i zar je ulazak u veći rang natjecanja toliko bitan domaćinima ŽF/NK  Sana da su uz očiglednu pomoć sudačke trojke od prvog sučevog zvižduka krenuli grubo na naše igračice s ciljem da u konačnici onesposobe vratarku i braniča naše ekipe.

Kao klub pokušali smo sve da imamo pošteno suđenje, a da na travnjaku pobjedu odnese onaj koji pokaže više. I za vrijeme utakmice smo apelirali, upozoravali, kako suce i delegata, tako i ljude koji vode ženski nogomet, ali ga očito vode u krivom smjeru.

Imamo masovna odustajanja klubova, s tendencijom rasta broja onih klubova koji ovakvom brigom ponajprije Nogometnog saveza Federacije BiH i ne mogu očekivati nekakav zaokret u pozitivnom smislu. Kao klub pokušavamo, a i dalje ćemo pokušati maksimalno zaštititi našu djecu od ovakvih događaja, jer to je naša dužnost pogotovo kada se uzme u obzir da za naše seniorke mogu nastupati djeca od 13 godina.

Nakon šest sati vožnje i povratka doma, noć provedena u hitnoj pomoći, gdje doktor pita jeste sigurni da ste igrali nogomet, a ne ragbi. Kaže 'kako neće odustajati klubovi kad vidi ovakvo stanje djevojka'.

Našim igračicama Lučiji Babić i Nikolini Barbarić želimo brz oporavak'', stoji u priopćenju ŽNK Brotnjo.

Kopirati
Drag cursor here to close