Nema se para

Krupa ostala u ligi, a sada razmišlja o istupanju

Iako su se do posljednjeg kola "čupali" i borili za ostanak u Premijer ligi, te na kraju i izborili, u Krupi nisu sigurni da će uopće igrati najviši rang.
Sport / Nogomet | 09. 06. 2021. u 10:42 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik kluba Draško Ilić kaže kako ne želi zavlačiti igrače obećanjima koja ne može ispuniti.

"Ne želimo da lažemo igrače i da im ostajemo dužni, pa zato tražimo modalitet za popunu budžeta. Ukoliko ga ne pronađemo, morat ćemo potražiti alternativna rješenja. Jedno od njih je istupanje u niži rang. Ipak, nadam se da do toga neće doći", kazao je Ilić, prenosi Glas Srpske.

Prema njegovim riječima, najveći teret financiranja kluba podnio je generalni sponzor “Eko euro tim”, uz manji broj prijatelja i sitnih sponzora. Kako sam kaže, za pet godina igranja u Premijer ligi od Vlade Republike Srpske dobili su 4.000 KM, a od grada Banjaluke prošle godine 31.000. Za ovu je planirano da Krupa dobije 70.000 KM.

"Za igranje Premijer lige potrebno nam je oko 100.000 maraka, što je ogroman iznos za jedan mali klub poput našeg. Ni u jednom momentu ne želim da podcijenim to što dobijamo od grada, ali nama taj iznos nije dovoljan ni za jedan mjesec života. Uostalom, Krupa je, ako ne jedini, onda jedan od rijetkih klubova u Republici Srpskoj koji je sve igrače poslao na odmor sa isplaćenom majskom platom. Ostalo je da nogometašima isplatimo nagradu za opstanak, a i to će biti izmireno čim od FS BiH dobijemo naknadu za natjecanje u sezoni 2020/21",  naglasio je Ilić za Glas Srpske.
 
Igrači Krupe počinju s pripremama 16. lipnja, a dotad će se znati koji će rang igrati.
Kopirati
Drag cursor here to close