Od nade do očaja

Krunić: Sve je promijenila ona utakmica sa Sjevernom Irskom

Seniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u srijedu će na stadionu Grbavica u Sarajevu igrati posljednji susret sezone Lige A UEFA Lige nacija protiv reprezentacije Italije. 
Sport / Nogomet | 17. 11. 2020. u 17:02 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Nakon niza loših rezultata BiH će od iduće sezone igrati u Ligi B, a najvjerojatnije pod vodstvom novog izbornika nakon što Dušan Bajević nije ispunio očekivanja i ostvario očekivane rezultate.  

Bajević je uoči utakmice s Italijom pred novinare poslao pomoćnika Adnana Čustovića i igrača Radu Krunića, koji je priznao da je BiH u posljednje vrijeme igrala ispod svih kriterija.

"Sigurno je da znamo šta treba da radimo na terenu, već dugi niz godina igramo u sličnom sistemu, dobijemo jasne instrukcije šta treba da radimo, a na nama je da sve to odradimo kako treba. U posljednje vrijeme to je izostalo, a izostali su i rezultati. Mislim da moji suigrači i ja dajemo sve od sebe na svakoj utakmici, iako to mnogima ne izgleda tako. Sigurno je da svi zajedno možemo više i bolje, ali vjerujem da u ovom trenutku dajemo maksimum", kazao je Krunić.    

 Na pitanje što misli da trenutno ne funkcionira u reprezentaciji BiH, Krunić je kazao da kao igrač ne želi ulaziti u tu tematiku, ali da je sve loše za reprezentaciju BiH krenulo nakon poraza protiv Sjeverne Irske u polufinalu dodatnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo. 

"Mislim da to nije pitanje za mene. Da smo prije mjesec dana pobijedili Sjevernu Irsku, sigurno je da se ne bi pričalo o ovome, atmosferi, rezultatima ili što nam fali u reprezentaciji. Svi bi nas hvalili i dizali u nebesa. U susretu protiv Iraca smo svi mogli više izvućio. Prije toga smo ostvarili dobar rezultat u Italiji i odigrali solidno protiv Poljske, a sve je to palo u zaborav nakon poraza protiv Sjeverne Irske i mislim da to se ne bi trebalo događati", objasnio je Krunić. 

Pomoćni trener u reprezentaciji BiH Adnan Čustović napomenuo je da je napadač Armin Hodžić obavio dodatno testiranje na koronavirus i da se rezultati očekuju večeras. Što se tiče sastava za utakmicu protiv Italije, naglasio je da će stručni stožer odrediti početni sastav nakon večerašnjeg treninga. 

 Podsjetio je da Italijani u Ligi nacija nisu nikada izgubili, te da se radi o protivniku koji uvijek ide na pobjedu. 

"Znamo da će biti teška utakmica jer Italiji treba pobjeda. Oni uvijek imaju veliku motivaciju i sigurno će imati i protiv nas. Imaju nekih problema sa sastavom zbog koronavirusa, tako da očekujemo neke promjene u njihovom sastavu, ali to je ekipa koja puno trči, taktički i tehnički su izuzetno spremni, a imaju individualne igrače koji uvijek mogu riješiti utakmicu",  izjavio je Čustović. 

Dodaje da su svi u taboru selekcije BiH razočarani nizom utakmica bez pobjede i situacijom u ekipi.

"Igrači su razočarani jer u 2020. godini još nismo ostvarili pobjedu. Smatram da je Liga A Lige nacija prejaka za nas, jer kada pogledamo naše protivnike možemo vidjeti da su oni među deset najboljih reprezentacija svijeta, dok smo mi 52. na FIFA rang listi", podvukao je. 

 Utakmica između BiH i Italije igra se u srijedu u 20 i 45 na stadionu Grbavica.

Kopirati
Drag cursor here to close