Tuzlanski premijerligaš

Krpić otišao i ostavio Slobodi dugove prema AIK-u

Sloboda je Krpićev povratak na Tušanj dogovorila uz obavezu plaćanja AIK-u 50.000 eura, u tri rate.
Sport / Nogomet | 19. 02. 2018. u 15:30 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši napadač Slobode Sulejman Krpić otišao je nedavno u iranski klub Tractor Sazi, a Tuzlacima je ostavio goleme dugove.

Naime, kada se ovaj nogometaš početkom sezone vratio iz švedskog AIK-a, sklopljen je ugovor prema kojem je obavezan u Slobodi ostati do kraja 2019. godine. Tuzlaci su njegov povratak na Tušanj dogovorili uz obavezu plaćanja Šveđanima 50.000 eura, u tri rate.

''Prvu ratu od 10.000 eura smo platili, druga od 20.000 eura dospijeva u siječnju 2018. godine, a treća u istom iznosu u siječnju 2019. godine'', izjavio je Feni u prosincu 2017. godine predsjednik Slobode Senad Mujkanović.

U međuvremenu, Krpić je, da bi mogao igrati, potpisao sa Slobodom amaterski ugovor, koji je istekao krajem prosinca, a profesionalni nije potpisan.

Tajnik Nogometnog saveza Tuzlanske županije Midhat Arnautović rekao je da prema dokumentima kojima raspolaže županijski savez, Krpić je slobodan igrač i kao takav je otišao u Iran, a Slobodi je ostao dug od 40.000 eura.

Izvori Fene govore da Sloboda u siječnju 2018. godine nije AIK-u uplatila drugu ratu po ugovoru, pa postoji bojazan da će Šveđani aktivirati klauzulu prema kojoj će Sloboda biti obavezna izmiriti odmah cijelo dugovanje ili će biti suspendirana od UEFA-e.

U Slobodi su doskora tvrdili da Krpić neće moći otići na način da klubu ostavi dug prema AIK-u, dok je Krpić u medijima tvrdio da Slobodi nije dužan ni marke, jer je za njegov transfer u AIK plaćena pozamašna svota novca. Mujkanović je na posljednjoj sjednici Skupštine spomenuo iznos te odštete od 150.000 eura.

Za sada nema indicija da je AIK aktivirao ''zaštitnu'' klauzulu zbog neuplaćene druge rate duga za Krpića. Navodno, imaju razumijevanja za trenutne teškoće Slobode, ali i jamstva da će dug biti uskoro izmiren.

Podsjećamo da je predsjednik Mujkanović na Skupštini 10. siječnja izjavio da Slobodi na početku godine hitno treba oko 350.000 za trenutne obaveze.

Troškovi za pripreme u Antaliji su izmireni, dobar dio i za plaće igrača, trenera i djelatnika, plaćena je siječanjska rata Poreznoj upravi Federacije u iznosu oko 29.000 maraka, dok je neizvjesno kada će biti namiren dug AIK-u.

U međuvremenu stigle su nove, velike mjesečne obaveze Slobode, tako da se s nestrpljenjem očekuje usvajanje gradskog proračuna iz kojeg će Sloboda dobiti, ali tijekom godine, oko milijun maraka.

Minulog petka u hotelu ''Tuzla'' upriličena je donatorska večer za prikupljanje dodatnih sredstava za Slobodu, ali još nije objavljeno koliko je potpisano novih sponzorskih ugovora i koliko je bogatija klupska blagajna ''Crveno-crnih''.

Kopirati
Drag cursor here to close