Quique i moćne klike

Krizni sastanak u Barceloni: Riješeno s kojim će trenerom završiti sezonu

Uzvrat prve nokaut-runde Lige prvaka Barca na svom terenu igra protiv Napolija 8. kolovoza i samo ako tada potvrdi aktivnih 1:1 iz prve utakmice te tako izbori četvrtfinale, Setien će i dalje ostati trener Barcelone.
Sport / Nogomet | 18. 07. 2020. u 11:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Marca / Josep Maria Bartomeu i Quique Setien 

Katalonski mediji javljaju da je Barcelona nakon sinoćnjeg sastanka predsjednika Josepa Marie Bartomeua i trenera Quiquea Setiena odlučila s ovim trenerom završiti sezonu koja je puno obećavala, ali se pretvorila u debakl.

Setien je momčad preuzeo u siječnju od Valverdea i u 22 utakmice nije dobio nijednu koju je morao, izgubio je sve najvažnije u prvenstvu i tako očekivani naslov prepustio Realu.

Rano je ispao iz Kupa kralja, ali i dobio još jednu priliku u jedinom natjecanju koje još nije uprskao - Ligi prvaka.

Uzvrat prve nokaut-runde Lige prvaka Barca na svom terenu igra protiv Napolija 8. kolovoza i samo ako tada potvrdi aktivnih 1:1 iz prve utakmice te tako izbori četvrtfinale, Setien će i dalje ostati trener Barcelone.

Međutim, posao zapravo spašava jednom utakmicom u Lisabonu, gdje Barcelona (ako prođe Napoli) u četvrtfinalu LP-a igra protiv boljeg od para Bayern - Chelsea. Realno, to će biti njemački prvak koji je u prvoj utakmici u Londonu pobijedio 3:0.

Foto: EFE / Ledeno doba između Messija i Setiena

Veliko je pitanje može li Barcelona u ovakvom stanju, s trenerom koji je očito pogubljen i potkapacitiran za klub takve veličine te kojeg zvijezde momčadi (Messi, Suarez) javno prozivaju, izruguju, pa i tjeraju iz kluba, izbaci goropadni Bayern.

Messi, Barcelonin najbolji i najvažniji igrač, ne voli Setiena. Nakon domaćeg poraza prije dva dana od Osasune (2:1) golom na kraju utakmice, iako je Barcelona imala igrača više čime je definitivno predala naslov Realu, Messi je jasno poručio koga smatra krivcem: "Od siječnja do danas smo jako loši."

To je razdoblje otkako je Setien trener. Na pitanje može li Barcelona spasiti sezonu prolaskom Napolija u Ligi prvaka, Messi je odgovorio: "Ma kakav Napoli, s ovakvom igrom ne možemo pobijediti nikoga."

Dakle, Setien ostaje trener samo zato što sada, u završnici sezone i pred odlučujuću fazu Lige prvaka, Barcelona nema koga dovesti za zamjenu.

Kopirati
Drag cursor here to close