EURO 2020

Kreće četvrtzavršnica Eura: Tko će pokucati na rajska vrata?

U redovima Crvenih Vragova puno toga će ovisiti o Kevinu De Bruyneu. Ozljeda koju je zaradio protiv Portugala trebala bi biti sanirana do večerašnjeg starta. Talijani pak nemaju problema s ozljedama...
Sport / Nogomet | 02. 07. 2021. u 14:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Granit Xhaka i društvo nakon što su eliminirali Francuze

Iza nas su već 44 odigrana susreta Europskog prvenstva. Od 24 ekipe, na turniru je ostalo još samo osam najboljih, a danas, s početkom u 18 sati, kreće prvi četvrtfinalni okršaj i zahtjevan put prema završnici Eura u Londonu, na stadionu Wemebley.

U ruskom Sankt Petersburgu, na stadionu Krestovsky, Švicarska pod vodstvom izbornika Vladimira Petkovića traži polufinale, no na putu im stoji moćna Furija Luisa Enriquea.

Španjolska je do ove faze natjecanja stigla preko pobjede nad Hrvatskom, dok su Švicarci u frapantnoj završnici utakmice protiv Francuske pogotkom Marija Gavranovića osigurali produžetke i potom prošli na jedanaesterce.

Ovi takmaci se poznaju od prošle godine kada su se dva puta susreli u Ligi nacija. U Švicarskoj je utakmica završila bez pobjednika, dok je ona u Madridu donijela Furiji minimalnu, 1:0 pobjedu. Strijelac je bio Oyarzabal, koji na ovom prvenstvu uglavnom ulazi u igru s klupe.

Španjolci su favoriti, no bili su favoriti i Francuzi, pa su završili prvenstvo pokisli i posvađani.

Engleski sudac Michael Oliver dijelit će pravdu u ovoj utakmici.

Foto: Twitter / Belgija i Italija igraju na Allianz Areni

Kasnije navečer, od 21 sat, sve oči će biti uperene u Allianz Arenu. Roberto protiv Roberta, Mancini protiv Martineza i uz podjednak teret na leđima - pritisak uspjeha. Oba trenera vode 'zlatne' generacije kojima je ovaj EURO predodređen za veliki uspjeh na međunarodnoj sceni.

U redovima Crvenih Vragova puno toga će ovisiti o Kevinu De Bruyneu. Ozljeda koju je zaradio protiv Portugala trebala bi biti sanirana do večerašnjeg starta, no nije isključena ni mogućnost da će Cityjev veznjak zaigrati i pod injekcijom. Belgijanci imaju najveći problem u lošoj formi Edena Hazarda, ali srećom po njih to dosad nije utjecalo na uvjerljive rezultate.

U Italiji problema s ozljedama nema. Još u prvom kolu igru je morao napustiti iskusni stoper Chiellini, no Acerbi je bez poteškoća pokrio njegovu poziciju i čini se da je Italija zapravo i bez stožernog stopera – kompletna.

Slavko Vinčić bit će zadužen za suđenje na ovoj utakmici.

Večeras će u svakom slučaju otpasti jedan, a moguće je i dva velika favorita. Hoće li ovaj Euro donijeti iznenađujući konačni rezultat, kao 2004. godine kad je slavila Grčka ili 1992. godine 'zamjenska' Danska, moći će se tek naslutiti nakon odigranih četvrtfinala u kompletu.

Kopirati
Drag cursor here to close