Nakon hat-tricka

Kramarić: Ne možemo na terenu imati dvadeset Modrića

Hrvatski je reprezentativac nastavio impresivan golgeterski niz.
Sport / Nogomet | 21. 09. 2020. u 11:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Andrej Kramarić ostvario je hat-trick u pobjedi Hoffenheima kod Kölna s 3:2 na otvaranju nove bundesligaške sezone.

Hrvatski je reprezentativac nastavio impresivan golgeterski niz. Uzimajući u obzir i završetak prošle sezone, Kramarić je zabijao golove na četiri posljednje službene utakmice Hoffenheima: tri prvenstvene i utakmici njemačkog Kupa. Deset golova u četiri utakmice.

''Hoću li dozvoliti i suigračima da zabiju gol? Ha, ha, ha… Bilo bi dobro da se i ostali suigrači probude, vjerojatno i hoće, jer će u suprotnom protivnički igrači previše mene stiskati pa ću imati manje prostora i vremena. U tom kontekstu bi i za mene samog bilo bolje da i drugi igrači počnu zabijati golove'', rekao je Kramarić za službene stranice Hrvatskog nogometnog saveza (HNS). 

Usto je Kramarić postigao svih devet Hoffenheimovih golova u posljednja tri susreta i dodao još jedan gol u raspucavanju jedanaesteraca tijekom utakmice njemačkoga kupa. U Kölnu je srušio rekord 1. i 2. Bundeslige po broju uzastopnih prvenstvenih golova. Dosad ga je držao Mario Gomez, koji je svojedobno postigao sedam golova za redom za Wolfsburg.

''Vidio sam taj podatak poslije utakmice i moram priznati da lijepo zvuči. Sve se brzo dogodilo, nisam imao pojma da obaram rekord. Nadam se samo da ću ostati zdrav pa će biti još prilika za neke nove rekorde'', istaknuo je Kramarić.

Prokomentirao je i premijerni nastup u novoj sezoni Lige nacija. Vatreni su na otvaranju upisali dva poraza u gostima (Portugal 1:4, Francuska 2:4).

''U Portugalu smo igrali jako loše, rekao bih da je problem bio u našim glavama, ne u tijelima. Termin je bio čudan, nismo se najbolje pripremili za utakmicu i bili smo kažnjeni. Protiv Francuza smo igrali puno bolje i zaslužili puno više, jer smo u nekim razdobljima igrali bolje od domaćina, ali na kraju je ipak presudila kvaliteta. Francuzi na svakoj poziciji imaju petoricu igrača koji mogu igrati u prvih 11, a mi moramo biti realni i priznati da ne možemo na terenu imati dvadeset Modrića. Kad Hrvatska ne igra s najboljim igračima to se jednostavno osjeti i zato ne treba od ovih poraza raditi dramu. Moramo biti svjesni činjenice da ne možemo svake godine ponavljati rezultat iz Rusije. To je bila predivna priča za koju se moralo poklopiti puno stvari, uključujući i sreću. I još nešto, mi sasvim drukčije reagiramo kada igramo puni naboja i emocija, kad igramo za nešto veliko'', zaključio je Kramarić, prenosi HRT.

Kopirati
Drag cursor here to close