Atletico Madrid

Kraj sezone za Šimu Vrsaljka

Sport / Nogomet | 07. 05. 2017. u 14:39 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski nogometni reprezentativac Šime Vrsaljako (25) niti u nedjelju nije trenirao s ostatkom momčadi Atletica, a klupski dužnosnik je rekao Hini da bi zbog ozljede koljena mogao propustiti preostale tri ili četiri utakmice do kraja sezone.

"Vrsaljko se oporavlja, ali za sada je nepoznato kada bi se mogao vratiti na teren. Čini nam se da bi mogao propustiti preostale utakmice do kraja sezone", izjavio je dužnosnik u Madridu.

Vrsaljko u nedjelju ujutro nije trenirao s momčadi koja se priprema za uzvratnu utakmicu polufinala Lige prvaka s Real Madridom. Crveno-bijeli će u srijedu na stadionu Vicente Calderón pokušati nadoknaditi 0:3 iz prve utakmice igrane na Santiago Bernabeu. Nakon toga igraju prvenstvene susrete protiv Betisa i Athletic Bilbaa.

Vrsaljko se u subotu popodne priključio suigračima na terenu proslavljajući teško izborenu prvenstvenu pobjedu od 1:0 nad osmoplasiranim Eibarom. Zajedno sa suigračima prolazio je počasni krug nakon utakmice dok je 50.000 gledatelja ostalo na nogama dajući Atleticu posljednji impuls prije gradskog derbija u srijedu.

"Što god da se dogodi neće nas razdvojiti, Atleti ja te volim, uz tebe do kraja", odjekivalo je potpuno ispunjenim stadionom uz rijeku Manzanares deset minuta nakon što je završila utakmica. Simeone je pozvao igrače da izađu iz svlačionice, a njima su se priključili i ozlijeđeni te kažnjeni nogometaši. Publika je izvjesila veliki transparent na kojem je pisalo "Borim se i dižem", piše Hina.

Vrsaljko je ozlijedio ligamente lijevog koljena prije 50 dana, a od tada je samo 20. travnja trenirao s ostatkom momčadi imajući zaštitu na nozi. Nakon toga je nastavio trenirati odvojeno. Iako se činilo da bi mogao konkurirati za nastupe protiv Real Madrida jer su se bili ozlijedili svi desni bekovi – uz njega i Juanfran Torres te Jose Maria Giménez - ipak nije bio spreman za igru.

Protiv Eibara je na desnoj strani obrane bio vezni Thomas Partey kojem je to bila prva utakmica na toj poziciji. Protiv Real Madrida je ondje igrao stoper Lucas Hernández koji također nije bio igrao na tom mjestu. U nedjelju se momčadi pridružio oporavljeni Juanfran i on bi trebao konkurirati za utakmicu s Real Madridom u srijedu a s grupom je trenirao i Gimenez.

Kopirati
Drag cursor here to close