Dosta mu je klupe

Kovačić zatražio od trenera Lopeteguija da ga pusti iz Reala

Čini se kako trener nije bio previše iznenađen Kovačićevim pitanjem, jer je hrvatski veznjak već nakon završetka sezone 2017/2018 kazao kako želi više igrati i zato želi otići iz Reala.
Sport / Nogomet | 22. 07. 2018. u 11:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić zatražio je od novog trenera Reala, Julena Lopeteguija, da mu odobri odlazak iz kluba.

Kako piše Marca, Kovačić ni nakon sastanka s trenerom u petak nije promijenio svoj stav glede budućnosti.

Iako se njih dvojica gotovo ne poznaju, sportski fanzin Reala piše kako je susret u trening kampu Valdebebas bio srdačan i u opuštenoj atmosferi.

Čini se kako trener nije bio previše iznenađen Kovačićevim pitanjem, jer je hrvatski veznjak već nakon završetka sezone 2017/2018 kazao kako želi više igrati i zato želi otići iz Reala.

Kovačić je tri godine u Realu i u pravilu je korišten ukoliko je netko od standardnih veznjaka (Modrić, Kroos, Casemiro) ozlijeđen ili mu treba odmor.

"Želio bih više igrati za Real, jer volim nogomet i volim biti na terenu. Razumijem situaciju u klubu i znam da je teško biti starter, jer sam došao mlad. Kako bih ipak redovnije igrao, najbolje je da odem u drugi klub", izjavio je Mateo prije mjesec dana.

Navodno bi Kovačića odmah uzeli klubovi kao što su Manchester City, Bayern München, Juventus, Manchester United i Liverpool, a sve će ovisiti o mogućem dogovoru klubova i samog igrača.

Iako Kovačić u svojoj kolekciji trofeja ima čak tri Lige prvaka, jednu LaLigu, klupsko prvenstvo svijeta i nekoliko super kupova, jasno mu je da svoj potencijal ne može razviti ulazeći s klupe.

"Jako sam uživao u ove tri sezone u Madridu. Imao sam najvjerojatnije klupske kolege i osvajao sam trofeje... Ipak, nisam posve sretan jer znam da moj doprinos tome nije bio prevelik", kaže Mateo Kovačić.

Odluka je sada kod klupskog rukovodstva Reala. Vodeći ljudi Kraljevskog kluba su svjesni kako je najbolje pustiti Kovačića da ide zamišljenim putem dalje, a klub koji ga želi dovesti u svoje redove morat će platiti najmanje 50 milijuna eura.

Ista sudbina: James Rodriguez, Alvaro Morata i Mateo Kovačić

Dolazak u Real Madrid, jedan od najvećih klubova na svijetu, ispunjenje je sna za veliki broj igrača.

Sanjati o karijeri i uspjesima na Estadio Santiago Bernabeu zasigurno je uzbudljiva stvar, ali mnogima se planovi ne ostvare na način na koji su ih zamišljali.

Trojica sjajnih, talentiranih nogometaša, James Rodriguez, Alvaro Morata i sada Mateo Kovačić, najbolje su osjetili koliko je teško nametnuti se u Realu.

"Sretan sam što sam ovdje, san postaje stvarnost", kazao je 2014. James Rodriguez nakon potpisa za Real.

"Ovo je dan prepun sreće, jer sam se vratio kući kako bih dao sve od sebe na Bernabeu i ostao što je moguće duže", izjavio je Morata u kolovozu 2015.

"Doći u Madrid je prilika koju ni jedan igrač ne propušta", kazao je Kovačić samo četiri dana nakon Morate.

Na koncu, pogodio ih je svu trojicu isti sindrom - nedovoljna minutaža, frustracija na klupi i neizvjesnost u razvoju karijere.

James je odlučio otići na posudbu u Bayern. Morata je u Juventusu pokazao da je uistinu odličan napadač, vratio se u Real, da bi u konačnici prešao u FC Chelsea za 80 milijuna eura.

Gdje će završiti Kovačić, još se ne zna, ali da je zov Reala u svakome trenutku velik, pokazuje izjava Jamesa Rodriguez kako bi se želio vratiti u Madrid, bez obzira na sjajnu sezonu u Bayernu.

Kopirati
Drag cursor here to close