Oporavio se

Kovačić spreman za sutrašnje finale FA kupa

''Kova je opet s nama'', kazao je menadžer "Bluesa" Thomas Tuchel za klupsku stranicu pojasnivši značaj koji ima Mateo Kovačić za londonski sastav.
Sport / Nogomet | 14. 05. 2021. u 21:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mateo Kovačić

Hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić oporavio se od ozljede stražnje lože i konkurirat će se subotnje finale FA kupa između njegovog Chelsea i Leicester Cityja.

''Kova je opet s nama'', kazao je menadžer "Bluesa" Thomas Tuchel za klupsku stranicu pojasnivši značaj koji ima Mateo Kovačić za londonski sastav.

''Veliki, Mateo ima sve što nam treba u veznom redu. Ima iskustva, snage, ubrzanja, usporavanja, može driblati, brz je i ima fizičke sposobnosti'', bio je pun pohvala njemački stručnjak.

''To je ono što nam treba u ključnim trenucima na kraju sezone. To je velika vijest za nas. Kova se vratio. Također, ima velik utjecaj u svlačionici i vrlo je pozitivan momak'', dodao je.

Za subotnje finale na Wembleju bit će spreman i N'Golo Kante koji je imao manjih problema s Ahilovom tetivom.

'' Zajedno smo donijeli odluku da ga izostavimo protiv Arsenala kako bi se oporavio. To je bilo upravljanje boli, a ne velika ozljeda'', rekao je Tuchel.

''Odradio je sve treninge jučer i danas, bez prigovora''.

Za Chelsea će to biti 15. finale FA kupa, pri čemu četvrto u posljednjih pet godina. Do sada je londonski klub slavio osam puta, a posljednji put 2018.

Leicester City je do sada četiti puta igrao u finalu FA kupa i sva četiti puta je poražen. Posljednji put davne 1969, prenosi HRT.

Kopirati
Drag cursor here to close