Nema sreće

Kovačić se ozlijedio; Dalić mora promišljati promjenu taktike

Ovisno o razvoju oporavka, bit će poznato hoće li Mateo Kovačić biti spreman za predstojeće odlučujuće kvalifikacijske utakmice.
Sport / Nogomet | 30. 10. 2021. u 00:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veznjak Vatrenih Mateo Kovačić ozlijedio je mišić zadnje lože na treningu Chelseaja, objavio je to najprije na konferenciji za novinare trener Chelseaja Thomas Tuchel, a potvrdio je i Hrvatski nogometni savez na službenim stranicama.

"Izbornik Zlatko Dalić razgovarao je s Kovačićem, a liječnička služba hrvatske nogometne reprezentacije u komunikaciji je s liječnicima Chelseaja i pratit će razvoj Kovačićeve ozljede. Ovisno o razvoju oporavka, bit će poznato hoće li Mateo biti spreman za predstojeće odlučujuće kvalifikacijske utakmice za SP u Kataru 2022. protiv Malte (11. studenoga) i Rusije (14. studenoga)", objavio je HNS.

Liječnička služba hrvatske nogometne reprezentacije u komunikaciji je s liječnicima Chelseaja i pratit će razvoj Kovačićeve ozljede. Ovisno o razvoju oporavka, bit će poznato hoće li Mateo biti spreman za predstojeće odlučujuće kvalifikacijske utakmice.

Nadu ne želi gubiti ni Zlatko Dalić, no svjestan je da mora razmišljati o varijanti bez Kovačića.

''Zaista veliki udarac za nas. Ja se još uvijek nadam da to možda bude i bolje i da će to ići brže, ali mi nećemo ništa forsirati, kao što nismo ni prije. Zvati ćemo Luku Sučića ako Kovačić ne bude mogao, moramo onda nešto mijenjati u taktici'', rekao je Dalić za Novu TV.

Kovačićeva ozljeda došla je u trenutku njegove životne forme u Chelseaju.

Hrvatski veznjak u prvih 9 kola Premierlige za europskog prvaka i lidera prvenstva upisao je 5 asistencija, uz postignuti pogodak. U prethodne 3 sezone, u 90 odigranih utakmica, imao je asistenciju više.

Do kraja kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. godine još su dva kola, a Hrvatska trenutačno ima dva boda manje od lidera skupine Rusije.

Izravni plasman u Katar izborit će samo pobjednik skupine, dok drugoplasirana ekipa odlazi u dodatne kvalifikacije.

Kopirati
Drag cursor here to close