Mateo flaster

Kovačić: Ovo su teški trenuci koje moramo nadići

"Ne žalim što sam Kovačića uvrstio u početni sastav. Znam da će me sutra 'ubiti', ali to je nogomet. Nismo loši, ljutit sam jer poraz je bolan, ali ne mijenja ništa. Nećemo se predati, Real se nikad ne predaje", rekao je Zidane
Sport / Nogomet | 23. 12. 2017. u 20:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski vezni nogometaš Mateo Kovačić, prokazan kao krivac za prvi gol Barcelone u subotnjem 0-3 porazu Reala iz Madrida u 17. kolu Primere, rekao je kako su ovo teški trenuci za momčad te da ih trebaju nadići.

"Ovo je jako težak trenutak te ga je potrebno nadići. Mislim da smo odigrali dobro prvo poluvrijeme, pritiskali dobro te nam je samo nedostajao gol. Kasnije, u drugom poluvremenu, oni su odigrali vrhunski potez, kasnije su zabili i za 2-0 te nas pobijedili", rekao je 23-godišnji Kovačić.

Zbog pasivnosti na sredini tererena prilikom prvog gola mediji su ga označili jednim od najlošijih u derbiju iako su svi osim Luke Modrića, vratara Keylora Navasa i Garetha Balea dobili izraziti loše ocjene. Napadač Karim Benzema je ispraćen s travnjaka salvom zvižduka, prenosi HIna.

"Nogometaši smo pa je to normalno. U najboljem smo klubu na svijetu pa kada se gubi događaju se takve stvari. Moramo nastaviti raditi", izjavio je Kovačić.

"Dali smo sve od sebe u prvom dijelu, no u drugom smo pali, a oni dobili prostor. Prvi gol nam je nanio veliku štetu, a kada su zabili drugi bilo je teško vratiti se", izjavio je Kovačić.

Kovačić je prije četiri mjeseca odigrao veliku utakmicu u Superkupu protiv Barcelone zakočivši Lionela Messija i tako omogućivši Realu osvajanje tog trofeja nakon ukupne pobjede od 5-1 u dvije utakmice. No njegov izlazak u subotu u udarnoj postavi bio je prilično iznenađenje. Trener Zinedine Zidane ga je poslao da opet čuva Messija i Sergija Busquetsa premda se tek nedavno vratio na teren nakon 76 dana pauze zbog ozljede. U tri prethodne utakmice, u kojima nije igrao svih 90 minuta, vidjelo se da mu treba vremena da uđe u natjecateljski ritam.

Kopirati
Drag cursor here to close