Jubilej

Kovačić oduševio u jubilarnom 50. nastupu u Ligi prvaka

Bio je Kovačić i začetnik akcije za drugi gol, imao je 86 dodira s loptom, 85 posto točnih dodavanja, dva ključna dodavanja, kreirao je jednu veliku priliku, te 100 posto uspješnih driblinga.
Sport / Nogomet | 08. 04. 2021. u 07:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: FC Chelsea / Londonski Plavci u posve drugoj boji

Chelsea je pobjedom 2:0 u Sevilli kao gost kod Porta napravio veliki korak prema polufinalu Lige prvaka.

Pobjedu su Plavcima donijeli Mount i Chilwell, pa se prvi put od ožujka 2012. i utakmice s Napolijem dogodilo da su u utakmici Ligi prvaka za njih zabila dva Engleza. Tada su to bili Terry i Lampard.

Za trenera Thomasa Tuchela najvažnije je da je vidio reakciju momčadi nakon debakla u prvenstvu i poraza 5:2 od WBA na Stamford Bridgeu.

"Bila je to teška utakmica protiv dobrog Porta. Patili smo u mnogim trenucima. Uvjeti su malo drugačiji u četvrtfinalu. Bio sam prilično siguran da ćemo reagirati nakon poraza od WBA. Vidio sam odgovor već u svlačionici i sljedeći dan, nisam brinuo. Reakcije nakon pobjeda i poraza zbližavaju momčad", rekao je Tuchel.

Još jednu sjajnu utakmicu odigrao je i Mateo Kovačić koji je zamijenjen u samoj završnici utakmici.

Ne čudi zato da je klub baš njega nominirao uz dva strijelca te golmana Mendyja za igrača utakmice.

Kovačić je uostalom bio i začetnik akcije za drugi gol, imao je 86 dodira s loptom, 85% točnih dodavanja, dva ključna dodavanja, kreirao je jednu veliku priliku, te 100% uspješnih driblinga.

Inače, bila je ovo Mateova jubilarna 50. utakmica u Ligi prvaka.

 

Kopirati
Drag cursor here to close