Kupuju Porsche, a prodali bi Škodu i Opela

Kovačić i James ključni za dolazak Hazarda u Real: Obojica na rasprodaji!

I dok James ne žli ostati u Bayernu, a nije sigurno ni da će se Bavarci puno truditi oko toga da ga zadrže, Kovačić ne bi imao ništa protiv ostanka na Stamford Bridgeu.
Sport / Nogomet | 09. 04. 2019. u 10:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mateo Kovačić je ključna figura u transferu Edena Hazarda u Real Madrid, a u paketu s njim je kolumbijski napadač James Rodriguez, pišu španjolski AS i Marca.

Naime, Zinedine Zidane želi dovesti Edena Hazarda za kojeg Chelsea traži 100 milijuna funti (116 milijuna eura). Dio transfera (92 milijuna eura) Kraljevski klub planira pokriti prodajom Matea Kovačića i Jamesa Rodrigueza.

Belgijski reprezentativac Hazard odranije je označen kao prioritet u ljetnom prijelaznom roku, a Real Madrid će pokušati prodati Matea Kovačića i Jamesa Rodrigueza, igrače koji su na posudbama u Chelseaju, odnosno Bayernu. Izvjesno je da Bayern može otkupiti Jamesa za 42 milijuna eura, ali je pitanje koji će klub platiti 50 milijuna za Kovačića...

I dok James ne žli ostati u Bayernu, a nije sigurno ni da će se Bavarci puno truditi oko toga da ga zadrže, Kovačić ne bi imao ništa protiv ostanka na Stamford Bridgeu.

Jednako tako, ako je suditi po nekim izjavama Maurizija Sarrija, trener Plavaca rado bi planirao budućnost s Kovom u veznom redu.

"Kovačić je odličan igrač, htio bih da ostane s nama. Mislim da bi on mogao postati dobar zadnji vezni, poput Jorginha. Svi znate da na toj poziciji imamo probleme, na tom mjestu želim igrača s dobrom tehnikom. Kovačić je itekako ima", rekao je Sarri.

Kovačić je od dolaska u Chelsea zaigrao u 42 utakmice, još uvijek je bez gola, ali ima dvije asistencije. Iako ga ne koristi stalno, Sarri ne skriva respekt prema njegovim tehničkim sposobnostima.

James je već drugu godinu u Bayernu, a Niko Kovač mu je ove sezone davao priliku u 25 utakmica. Zabio je sedam golova, ima i šest asistencija. Problem je jedino taj što bi James želio više igrati, čak je ulazio i u okršaje s Kovačem koji ga je nekoliko puta ove sezone ostavio na klupi.

Chelsea ima zabranu kupovanja igrača do ljeta 2020. godine, ali i u Madridu i u Londonu očekuju da će ona biti povučena, odnosno reducirana samo na "upozorenje" nakon žalbe koju je podnio engleski klub.

Kovačić i James bili su dio Zidaneove momčadi u njegovoj prvoj epizodi na Santiago Bernabeuu. Međutim, Francuzu oni nisu nezamjenjivi, a i igraju slične pozicije kao dvojac koji svim silama želi dovesti u klub - Hazard i Paul Pogba.

 

Kopirati
Drag cursor here to close