Mateo i Luka

Kovačić blizu rušenja Modrićeva rekorda i ispisivanja povijesti

Chelsea je i bez Kove dominirao na Stamford Bridgeu i s 2:0 prošao u finale. Moglo je biti i više da su Bluesi imali bolju realizaciju, ali imao je i Real svojih šansi koje je otklonio sjajni Edouard Mendy.
Sport / Nogomet | 06. 05. 2021. u 22:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Mateo Kovačić s trenerom Tuchelom

Mateo Kovačić je zbog ozljede mišića propustio obje polufinalne utakmice Lige prvaka protiv Reala. Na taj je način otpao i hrvatski duel sa starijim kolegom Lukom Modrićem.

Nakon što je trener Tuchel uoči uzvratne utakmice priopćio da Kovačić neće biti spreman za uzvrat s Realom, Mateu je preostalo nadati se da će naći svoje mjesto u timu Chelseaja u finalu 29. svibnja.

Ako u tom finalu Chelsea nadmaši Manchester City, Kovačić će se izjednačiti s Modrićem po broju osvojenih Lige prvaka.

Hrvatski rekorder Modrić je svoje četiri osvojio u Realu, u kojem je svoje tri uzeo i Kovačić, koji sada ima priliku osvojiti europski naslov i s Chelseajem.

Kovačić pritom u vitrinama ima i naslov pobjednika Europske lige (s Chelseajem), pa bi osvajanjem Lige prvaka mogao postati i najtrofejniji hrvatski nogometaš u dva najveća europska natjecanja. A upravo danas, dan nakon utakmice, napunio je tek 27 godina...

Za Kovačića je velika želja igrati finale, jer nažalost u tri Realove finalne pobjede trener Zidane mu nije ustupio niti jedne minute. Naslove je dočekao na klupi za rezerve ili među prekobrojnima na tribinama.

Bio je to i glavni razloga zbog kojeg je Kovačić naputio Real i preselio u London.

Mateo Kovačić zbog ozljede je s tribina promatrao kako njegov Chelsea ruši Real Madrid Luke Modrića za plasman u finale Lige prvaka.

Šteta, Kova igra u sjajnoj formi, pogotovo otkad je stigao sjajni strateg Thomas Tuchel. Kovin i Lukin susret bio bi pravi sukob titana, duel hrvatskih velemajstora, dirigenta Vatrenih i njegova nasljednika...

Nažalost, to se ipak nije dogodilo, a Chelsea je i bez Kove dominirao na Stamford Bridgeu i s 2:0 prošao u finale. Moglo je biti i više da su Bluesi imali bolju realizaciju, ali imao je i Real svojih šansi koje je otklonio sjajni Edouard Mendy.

Nakon utakmice Kovačić je objavio prigodnu fotografiju na društvenim mrežama - euforičnu momčad Chelseaja kako slavi veliki uspjeh u svlačionici. Dobio je više od 240.000 lajkova, a među prvim čestitarima bio je legendarni John Terry.

"Istanbul je sljedeći!" napisao je Kovačić, aludirajući na finale protiv Manchester Cityja koje čeka Chelsea u turskoj prijestolnici.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Mateo Kovacic (@mateokovacic8)

Kopirati
Drag cursor here to close