Ligue 1

Kovač u posljednjem kolu može osvojiti naslov prvaka Francuske!

U pretposljednjem kolu situacija u prvenstvu Francuske se dodatno zakomplicirala. Vodeći Lille osvojio je na svom terenu samo bod protiv St Etiennea (0:0), dok su PSG i Monaco upisali pobjede.
Sport / Nogomet | 16. 05. 2021. u 23:26 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Lillea odigrali su tek 0:0 protiv St Etiennea, pa je PSG 4:0 pobjedom protiv Reimsa smanjio zaostatak na svega bod uoči zadnjeg kola francuskog nogometnog prvenstva.

Lille je domaćom pobjedom protiv St Etiennea mogao zadržati tri boda više od PSG-a i praktički započeti slavlje. Međutim, nakon skromnih 0:0, Lille će za osvajanje nasova prvaka morati u zadnjem kolu ostvariti pobjedu kod neugodnog Angersa. Ili čekati kiks PSG-a na gostovanju kod Bresta što je malo vjerojatno.

PSG je rutinski odradio posao protiv Reimsa pobijedivši sa 4:0. Gosti su već u 11. minuti ostali s igračem manje nakon što je isključen Yunis Abdelhamid i bilo je samo pitanje koliko će golova Parižani zabiti.

Na koncu su postigli četiri, a strijelci su bili Neymar (14-11m), Mbappe (24), Marquinhos (68) i Moise Kean (89).

Monaco, Nike Kovača, je osvojio važna tri boda u borbi za Ligu prvaka pobijedivši na svom terenu Rennes sa 2:1. Monaco još može biti i prvak, no u zadnjem kolu bi morali i Lille i PSG izgubiti. Ipak, zadrže li treću poziciju, bit će to veliki uspjeh.

Momčad iz Kneževine je povela 2:0 golovima Wissama Ben Yeddera (16) i Aleksandra Golovina (29), a smanjio je Benjamin Bourigeaud u 68. minuti. Gosti su 86. minute igrali s igračem manje nakon što je isključen Damien Da Silva.

Lyon je nastavio lov za Monacom uvjerljivom 5:2 pobjedom na gostovanju kod Nimesa.

Paqueta (8, 24), Depay (21), Aouar (55) i Slimani (88) su zabili za goste, a Kone (5, 62) za Nimes. Lavovi sada imaju bod manje od Kovačeve družine i još mogu do plasmana u LP.

Marseille je na krilima trostrukog strijelca Arkadiusza Milika (9, 48, 90+5-11m) pobijedio Angers sa 3:2. Za goste su zabili Lage (57) i Thomas (85). Time je Marseille izborio Europu.

Na ljestvici vodi Lille sa 80 bodova, PSG ima 79, Monaco 77, a Lyon 76 bodova.

Ispali su Dijon i Nimes, a Nantes drži 18. poziciju koja vodi u dodatne kvalifikacije.

Zanimljivo još pet momčadi (Reims, Bordeaux, Strasbourg, Brest i Lorient) mogu završiti na 18. mjestu.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close