Prepreka za Kovača

Kovač pred problemom: Hummels ga ne želi u Borussiji Dortmund?

Bivši izbornik Vatreninh ima javnu podršku tamošnjih nogometnih 'opinion mejkera', primjerice, njemačka legenda Lothar Matthaeus hvali ga na sva usta te za njega kaže kako je pravi čovjek za ovaj posao...
Sport / Nogomet | 04. 06. 2020. u 11:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Sport.de / Mats Hummels i Kovač nisu se najbolje slagali u Bayernu

Niko Kovač ovih dana spominje se kao mogući nasljednik Luciena Favrea na klupi dortmundske Borussije, ali njemački mediji pišu kako postoji nekoliko zapreka za realizaciju tog posla.

Prva i osnovna jest što bivši hrvatski izbornik nije jedini kandidat za vruću klupu Milijunaša, glavni konkurent mu je bivši pomoćnik Ralfa Ragnicka u RB Leipzigu i sadašnji šef Red Bull Salzburga Jesse Marsch.

Amerikanac je na dobrom glasu u Njemačkoj jer je dugo bio desna ruka nepogrešivom Ragnicku, a Dortmundu je zanimljiv iz istog razloga kao i Niko Kovać, jer „utjelovljuje ambiciju koju zahtjeva od svojih igrača.“

U kontekstu preuzimanja njemačkog velikana spominje se i aktualni šef Leipziga, Julian Nagelsmann, ali više kao tiha želja, nego kao realna mogućnost, jer ga prije svega Bikovi ne žele pustiti ligaškom rivalu i zato što ga Ragnick planira prije ili kasnije dovesti u Milan. 

Bivši izbornik Vatreninh pak ima javnu podršku tamošnjih nogometnih opinion mejkera, primjerice, njemačka legenda Lothar Matthaeus hvali ga na sva usta te za njega kaže kako je pravi čovjek za ovaj posao jer Favre, čiju kvalitetu ne osporava, jednostavno nije u stanju uzeti bodove u ključnim utakmicama.

No, Kovačev najveći oponent je jedna jaka ličnost u svlačionici Borussije.

Naime, kapetan Mats Hummels bivšem treneru Bayerna zamjera što ga je otjerao iz Muenchena. Sadašnji kapetan žuto-crnih morao je napustiti redove Bavaraca prošle sezone, Kovač ga je prekrižio zbog „godine proizvodnje“, poručio upravi kako bi želio pomladiti obranu Bayerna i zatim ga prodao natrag u Dortmund.

Ipak, kapetanova riječ neće biti posljednja kad budu odlučivali o Kovačevom mogućem angažmanu, ali mogla bi usporiti njegov dolazak u Dortmund, prenose njemački mediji.

Kopirati
Drag cursor here to close