Hitzfeld brani Kovača

"Kovač ne smije dozvoliti da ga Rummenige isprovocira"

"Karl-Heinz Rummenigge je uvijek skeptičan i pesimističan ukoliko se ne osvoje tri naslova. Još uvijek se mogu osvojiti dvije titule i to bi bila nevjerojatno dobra sezona"
Sport / Nogomet | 04. 05. 2019. u 11:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Niko Kovač još uvijek ima u vlastitim rukama dvije titule u sezoni 2018/2019 i za svaki klub bi takav uspjeh bio više nego poštovanja vrijedan. Međutim, od početka svoga rada na Allianz Areni hrvatski je stručnjak trpio kritike i povremene najave smjene.

Predsjednik kluba Uli Hoeneß (67) kontinuirano daje vjetar u leđa Niki Kovaču, ali predsjednik uprave kluba Karl-Heinz Rummenigge (63) u novije vrijeme izbjegava izravan odgovor na to ostaje li Kovač na klupi Bavaraca.

Glasine o tome da će Bayern umjesto Kovača angažirati Mourinha, Contea ili pak ten Haga, trenera Ajaxa, zasigurno ne čine Kovača krajnje mirnim i koncentriranim u preostalim važnim utakmicama.

Statistika kaže kako je Bayern pod Kovačevim vodstvom ostvario jednu od najboljih polusezona u svojoj povijesti, jer je u proljetnome dijelu prvenstva dosad osvojio 35 bodova.

Foto: Sport.de / Karl-Heinz Rummenigge i Uli Hoeneß

Tim je čudnije za trenersku legendu Ottmara Hitzfelda (70) da se uopće postavlja pitanje Nike Kovača kao trenera Bayerna.

"Karl-Heinz Rummenigge je uvijek skeptičan i pesimističan ukoliko se ne osvoje tri naslova. Još uvijek se mogu osvojiti dvije titule i to bi bila nevjerojatno dobra sezona. Stoga smatram pretjeranim što Karl-Heinz Rummenigge stalno dovodi u pitanje puno toga. Ali to je tako u FC Bayernu", izjavio je Hitzfeld za portal t-online.de.

Hitzfeld kao bivši trener Bayerna ima vlastita iskustva sučeljavanja s Rummeniggeom.

Primjerice, kad je Bayern 2007. godine u kupu UEFA odigrao 2:2 protiv engleskog Boltona, Rummenigge je spočitavao Hitzfeldu da je poštedio previše igrača.

"Stvarno sam više nego ljutit. Bilo je tako jednostavno ovo dobiti. Nogomet nije matematika, mislim da ovo nije uredu", izjavio je tada iznervirani Rummenigge, aludirajući na Hitzfeldovo zvanje nastavnika matematike.

Foto: Imago / Karl-Heinz Rummenigge i Niko Kovač

Ottmar Hitzfeld stoga savjetuje Kovaču da ostane pribran i drži se svojih ideja.

"Čovjek mora ostati hladan i ne dozvoliti da ga se isprovocira. Za Niku Kovača je važno da ostavi po strani čitav teatar ratova koji se u pozadini vode. Ja uopće nemam razumijevanje za one koji dovode u pitanje Kovača. Radi odličan posao i započeo je promjene u klubu", kaže Hitzfeld.

"Niko Kovač ima sve kvalitete da obilježi novu eru Bayerna. Odlučujuće će biti koliko je naslova osvojio. Naravno da u Europi treba otići dalje od osmine finala, ali dok god osvajate njemačko prvenstvo, ispunili ste barem osnovne zahtjeve", zaključio je trener koji je s Bayernom osvojio Ligu prvaka (ali i s Borussijom Dortmund), svjetsko klupsko prvenstvo, sedam puta naslov prvaka Njemačke i tri puta pobjednika kupa.

Kopirati
Drag cursor here to close