Niko progovorio

Kovač konačno najavio povratak: Ovoga ljeta vraćam se trenerskom poslu

"Nešto veće od Bayrna praktično je teško pronaći, ali ne opterećujem se time gdje ću raditi. Ako se s klubom mogu identificirati, onda je sve lako. Ima zanimljivih liga kao što su engleska, španjolska ili Bundesliga, koja je uvijek interesantna"...
Sport / Nogomet | 25. 02. 2020. u 11:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AFP / Niko Kovač

Niko Kovač je prije otkaza u Bayernu ove sezone bio veliki medijski hit u Njemačkoj, a nakon odlaska s Allianz Arene odlučio je 'navući zavjesu'.

Ne može se kazati kako Niko Kovač nije progovorio ni riječi u javnosti, ali nekih značajnijih istupa nije bilo. Nagađanja oko toga gdje će se Kovač skrasiti, također su ubrzo utihnula.

Uoči utakmice osmine finala Lige prvaka između njegovog nekadašnjeg tima i londonskog Chelseaja, Niko Kovač je za austrijsku televiziju Servus TV govorio nešto šire o svojim planovima. Ujedno se osvrnuo na dvoboj njegova dva bivša kluba, Eintrachta iz Frankfurta i Salzburga, u Europskoj ligi.

Što se tiče vremena provedenog u Bayernu, stekao se dojam da Niko Kovač to pozitivno vrednuje.

"Kad se osvrnem unatrag, vidim to s pozitivne strane. Bio sam tri i pol godine trener u Bundesligi i mogu kazati da sam u tom vremenu postao bolji trener. Vrijeme provedeno u Münchenu bilo je uspješno i edukativno. Za to sam zahvalan, jer mnogi bi željeli tamo doći, ali samo rijetkima to uspijeva. Intenzivnije je nego drugdje, ali iskustvo koje sam tamo sakupio, bit će mi od koristi", kaže Niko Kovač.

Što se tiče komentara kako je nogomet u Bayernu postao bolji s njegovim odlaskom, Kovač se ne uzbuđuje previše.

"Nogomet sa sobom nosi puno emocija i mnogi ljudi puno toga izjave. Ne treba to uzimati previše ozbiljno, ja gledam pravo naprijed i mislim da je tako uredu", komentirao je bivši hrvatski izbornik.

Pošto je nakon odlaska iz Bayerna bio bez svakodnevnih profesionalnih obveza, Kovač kaže kako mu je ovo vrijeme privatno jako prijalo.

"Imaš puno više vremena pa sam tako išao dva tjedna na skijanje, što u zadnjih 13 godina nikad nisam uspijevao. Uživam u ovom vremenu sada, puno putujem, a kao veliki obožavatelj imao sam priliku otići i na  Superbowl u Miamiju", kaže Kovač.

Osjeća da mu već pomalo nedostaje svakodnevno druženje s nogometom te se nada da će od ovoga ljeta ponovno preuzeti neku trenersku poziciju.

"Sad ponovno osjećam napetost i polazim do toga da ću ovoga ljeta početi ponovno raditi, pripremam se za to. Nešto veće od Bayrna praktično je teško pronaći, ali ne opterećujem se time gdje ću raditi. Ako se s klubom mogu identificirati, onda je sve lako. Ima zanimljivih liga kao što su engleska, španjolska ili Bundesliga, koja je uvijek interesantna", govori Niko Kovač o vizijama svoje trenerske budućnosti.

Kaže da je uoči utakmice Bayerna i Chelseaja nazvao svog nasljednika Hansija Flicka, čestitao mu rođendan i poželio uspjeh na ovoj važnoj utakmici za Bavarce.

Kopirati
Drag cursor here to close