Osmo kolo kvalifikacija

Kostarika na korak ka plasmanu na SP

Sport / Nogomet | 06. 09. 2017. u 09:14 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kostarika je na korak do plasmana na SP 2018. nakon što je sinoć u osmom kolu kvalifikacija CONCACAF-a odigrala 1-1 s Meksikom, dok su SAD pale na četvrto mjesto poslije također neodlučenog rezultata 1-1 u susretu protiv Hondurasa.

Kostarika je, četiri dana nakon što je uvjerljivo svladala SAD sa 2-0, imala priliku potvrditi kartu za Rusiju pobjedom kod kuće protiv Meksika koji se već plasirao na SP. No, najprije je Cristian Gamboa u 42. minuti zabio autogol i tako doveo Meksiko u vodstvo, a Marcos Urena je izjednačio u 83. minuti i donio bod Kostariki.

S 15 bodova Kostarika još nije osigurala plasman među prve tri reprezentacije koje izravno idu na SP, ali s obzirom da ima pet bodova prednosti ispred Paname koja je sa 3-0 bila bolja od Trinidad i Tobaga i šest više od četveroplasiranih Sjedinjenih Država i petoplasiranog Hondurasa za očekivati je da će "Ticos" u zadnje dvije utakmice kvalifikacija osigurati odlazak u Rusiju.

Kostarika 6. listopada igra kod kuće protiv Hondurasa, a četiri dana kasnije u gostima protiv Paname.

U izrazito teškim uvjetima na 35 °C uz izuzetno veliku vlažnost zraka Honduras i SAD su odigrali 1-1 pred 35.000 gledatelja na stadionu Olímpico Metropolitano. Napadač Dynamo Houstona Romell Quioto je doveo Honduras u vodstvo u 23. minuti, a u 84. minuti je izjednačio Bobby Wood.

SAD su trenutačno četvrte na ljestvici, imaju jednak broj bodova kao i Honduras, ali bolju gol razliku. Četvrtoplasirana momčad ide u doigravanje protiv petoplasirane reprezentacije u Azijskoj zoni. U listopadu reprezentacija koju vodi Bruce Arena igra kod kuće protiv Paname, a onda u gostima protiv Trinidad i Tobaga.

Kopirati
Drag cursor here to close