Pobjeda za Duleta

Košarkaši BiH slavili u Erevanu i plasirali se u kvalifikacije za SP

Sport / Nogomet | 19. 08. 2017. u 19:01 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se u kvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2019. u Kini.

Košarkaši BiH su večeras u posljednjem kolu pretkvalifikacija u Erevanu pobijedili reprezentaciju Armenije s 83:66 (24:25, 20:16, 21:21, 18:4).

Reprezentacija BiH, koju zbog bolesti s klupe večeras nije mogao voditi izbornik Duško Vujošević, dobro je odigrala ključni susret u pretkvalifikacijama i Armeniji nanijela prvi poraz na njihovom terenu.

Veći dio utakmice bh. košarkaši bili su bolji i imali prednost. Armenija, predvođena američkim "playom" Boatrightom, u nekoliko navrata uspijevala se vratiti u igru, a jednom i povesti. Ipak, u posljednjoj četvrtini bh. tim je u potpunosti slomio otpor domaćih, koji su više od osam minuta bili bez poena. Za to vrijeme košarkaši BiH su napravili seriju 18:0 i riješili pitanje pobjednika.

Najefikasniji u redovima BiH bili su Džanan Musa s 21, Obrad Tomić sa 16, Edin Atić s 15 i Adin Vrabac s 12 koševa, dok je Armeniju predvodio Boatright s 22 koševa.

Reprezentacija BiH je s omjerom od četiri pobjede i dva poraza osvojila drugo mjesto u grupi i zajedno s pobjednikom skupine Švedskom izborila učešće u kvalifikacijama koje počinju u studenom.

Kopirati
Drag cursor here to close