Ide mu dobro

Koristi svaku priliku: Brekalo ušao u igru u 79. minuti i zabio!

Brekalo jistrčao jedan kontranapad, na desnoj strani dobio loptu, ušao u kazneni prostor i između dvojice protivničkih igrača lijepo zabio za konačnih 2-0.
Sport / Nogomet | 15. 12. 2018. u 11:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: DPA / Josip Brekalo

U prvoj utakmici 15. kola njemačkog nogometnog prvenstva u petak navečer Wolfsburg je na gostovanju u Nuernbergu slavio sa 2-0 (0-0), a hrvatski reprezentativac Josip Brekalo bio je strijelac drugog pogotka na utakmici.

Vodeći pogodak za gostujuću momčad postigao je Daniel Ginczek u 58. minuti. Josip Brekalo ušao je u igru u 79. minuti, a u posljednjoj minuti sučeve nadoknade završio je dobro izveden kontranapad te svojim drugim bundesligaškim pogotkom u ovoj sezoni potvrdio pobjedu ‘vukova’.

Novopečeni A reprezentativac Hrvatske, nogometaš kojeg je izbornik Zlatko Dalić testirao u Ligi nacija protiv Španjolske i Engleske i koji je zadovoljio, istrčao je jedan kontranapad, na desnoj strani dobio loptu, ušao u kazneni prostor i između dvojice protivničkih igrača lijepo zabio za konačnih 2-0.

Zahvaljujući trećoj pobjedi u posljednje četiri utakmice Wolfsburg je došao do 22 boda i osmog mjesta na prvenstvenoj ljestvici. Nuernberg se osmim prvenstvenim porazom zadržao na 16. mjestu sa samo 11 bodova iz 15 nastupa. Iza Nuernberga samo su Hannover sa 10 i Fortuna sa devet bodova.

Vodeća Borussia Dortmund ima 36 bodova, Borussia Moenchengladbach je druga sa 29, Bayern je treći sa 27, a RB Leipzig četvrti sa 25.

Ostale utakmice 15. kola Bundeslige igraju se danas i u nedjelju.

Zanimljivo je da je u drugoj njemačkoj ligi slavni HSV, bivši vječiti Bundesligaš, osigurao naslov jesenskog prvaka. Polusezona u Zweiti završava ovog vikenda.


Kopirati
Drag cursor here to close