Fascinantni Mandžo

Komentator Bilda: Mario Mandžukić je i dalje pravi čovjek za Bayern!

Zašto je moguće da Hrvatska postane svjetskim prvakom? Jer imaju frajere kao što je Mario Mandžukić! Kad pogledam u njegove blještave oči, vidim ono što je Bayernu nedostajao u zadnje četiri godine, vidim glad za uspjehom, volju za pobjedom...
Sport / Nogomet | 13. 07. 2018. u 08:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kolumnist njemačkog Bilda, Matthias Brügelmann, osvrnuo se u svome nadahnutom komentaru na dosadašnji uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, s posebnim osvrtom na Marija Madžukića.

Govoreći o tome kako Hrvati imaju glad za uspjehom, srčanost, zajedništvo i iskrenost u pristupu igri, Brügelmann piše kako je dovoljno vidjeti iskru u Mandžukićevim očima da biste shvatili odakle Hrvatima takva snaga i moć, jer ne treba zaboraviti da su se u sve tri utakmice nakon grupne faze morali vraćati poslije vodstva protivnika i igrati produžetke.

Mario Mandžukić je čovjek koji je Englezima pokvario ''planirano'' finale, zbog čega su čak pomjerili i nedjeljno finale Wimbledona. Paralelno, čuveni Hyde Park bio je već spreman za najveće kupanje u pivu na svijetu. Englezi su uoči polufinala uistinu mašti pustili na volju kako bi se pripremili za svoje prvo finale nakon daleke 1966. godine. A onda se ''iz ničega'' ukazao Mandžukić i srušio im sve snove.

Kolumnist Bilda podsjeća kako je ovaj list još nakon prvog kola i pobjede Hrvatske nad Nigerijom u sličnome članku postavio pitanje: Može li Hrvatska čak i do naslova prvaka svijeta?

Zemlja od četiri milijuna stanovnika istrčat će u Moskvi u finalnoj utakmici Mundijala i nije bez dobrih izgleda da još jednom s terena iziđe kao pobjednica. Čak i uz činjenicu da je napor natjecanja 'pojeo' igrače, da su zbog igranja produžetaka u tri utakmice za redom odigrali čitav jedan susret više od Francuza. Zašto je moguće da Hrvatska postane svjetskim prvakom? Jer imaju frajere kao što je Mario Mandžukić!

"Kad pogledam u njegove blještave oči, vidim ono što je Bayernu nedostajao u zadnje četiri godine, vidim glad za uspjehom, volju za pobjedom, odlučnost i strast", piše kolumnist Bilda.

On podsjeća da je Mandžo u Bayernu igrao od 2012. do 2014. i s klubom osvojio tri naslova prvaka Njemačke i Ligu prvaka (2013.). U prvom sezoni pod Pepom Guardiolom postigao je 25 prvenstvenih golova, ali bilo je vidljivo da se Mandžo i Pep ne slažu. Kružile su priče o vrijeđanju, ne poštivanju autoriteta i tome slično. Nakon poraza Bayerna (0:4) od Reala u Ligi prvaka, Guardiola se posuo pepelom u svlačionici, preuzimajući krivnju za poraz na sebe, što je ganulo većinu igrača, ali ne i Mandžukića. Zbog ironičnoga smiješka i grimase, Guardiola je suspendirao hrvatskog napadača za narednu važnu utakmicu (finale njemačkog kupa).

Kao što je poznato, Mandžukić je poslije toga prešao u madridski Atletico, gdje se zadržao samo jednu sezonu prije odlaska u Juventus. U Staroj dami postao je kultni igrač i zakletva navijača.

Mandžukić možda nije džentlmen, ali je dobar momak. I što je najvažnije, on je  je rođeni pobjednik. Njegovo ponašanje kod pobjedničkog gola protiv Engleza je tipično za takvog nogometaša. Kratko prije toga imao je toliko žestok sudar s vratarom Pickfordom da su i gledatelji pred televizorima ostali bez zraka u plućima. Bio je umoran i rezigniran, posebice što je ubačena lopta prvo otišla mimo njega. Vidjelo se da je već bio spreman pognute glave poći iz protivničkog šesnaesterca. Ali kad je Perišić odbijenu Walkerovu loptu glavom vratio natrag pred vrata, Mandžukić se istoga trenutka pretvorio u nemilosrdnoga strijelca koji sjajno pogađa, premda u tom trenutku vjerojatno ne bi smio ni stajati na bolnim nogama.

Komentator zaključuje kako je Mandžukić zbog svojih osobina i dalje pravi čovjek za Bayern i poziva trenera Niku Kovača da nešto učini po tom pitanju.

"Mandžukiću su 32 godine i zapravo je i star za transfer. Zato možda Juve odredi neku poštenu cijenu. Njega bih radije imao u napadu nego Lewandowskog. Gospodine Kovač, preuzmite dalje!", riječi su kojima Brügelmann završava svoj hvalospjev Mandžukiću.

 

Kopirati
Drag cursor here to close