Premijer liga BiH

Kolo koje ćemo vrlo brzo zaboraviti

Od posljednjih pet pobjeda u Mostaru, ovo je Zrinjskom bio četvrti minimalac.
Sport / Nogomet | 25. 04. 2019. u 12:53 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kolo koje je odigrano srijedu, pa skoro da i nije donijelo neke pretjerano velike promjene na tabeli. Posebno ne u gornjem domu.

Razlog je jednostavan, vodeći dvojac (Sarajevo, Zrinjski) je ostvario pobjede, dok su treće (Široki Brijeg) i četvrtoplasirani (Željezničar) remizirali u međusobnom duelu. Zato je Radnik s tri boda iz Gabele preskočio Slobodu. 

Nakon šokantno izgubljenih bodova u subotu, ljubitelji nogometa, navijači Sarajeva i Zrinjskog su se pitali kako će njihove momčadi reagirati u prvim narednim susretima. Na kraju se ispostavilo da i jedni i drugi odgovorili na najbolji mogući način, sigurnim pobjedama.

Od posljednjih pet pobjeda u Mostaru, ovo je Zrinjskom bio četvrti minimalac. Miloš Filipović je i dalje drugi strijelac momčadi s pet postignutih golova. Sarajevo je tek iz četvrtog pokušaja uspjelo uzeti sva tri boda na domaćem terenu ovog proljeća. Možda i u najvažnijem trenutku.

Jedna od onih momčadi koja je u najboljeg mogućem trenutku podigla nivo igre svakako je Široki Brijeg. Jeste da slično kao i Zrinjski, jako malo zabijaju, ali jako malo primaju, pa ne gube. U posljednjih šest prvenstvenih utakmica Široki Brijeg je neporažen, zaključno s utakmicom na Grbavici bez primljenog gola 380 minuta.

A u posljednja tri susreta rivali su bili Sarajevo, Zrinjski i Željezničar. Željezničar koji očito ima u ovom trenutku limitiranu momčad koja teško može nešto napraviti u duelu s onim najboljim iz vrha tabele. Uostalom, kontra Sarajeva, Zrinjskog i Širokog Brijega igrači Željezničara nisu postigli gol. Od početka proljetnog dijela, odnosno povratka Amara Osima na klupu u pet susreta Željo je ostao bez gola (Radnik, Sloboda, Sarajevo, Zrinjski, Široki Brijeg). Pitanje je hoće li ovakvom igrom ostati i na četvrtom mjestu jer Radnik opasno prijeti, samo ima bod manje.

Radnik je nepobjediv ovog proljeća, od 24. veljače do danas je nanizao deset utakmica bez poraza, samo su igrači Krupe uspjeli protiv Radnika postići dva gola u jednoj utakmici. Pobjeda u Gabeli bila je tek druga ovosezonska gostujuća, ali je stigla u najboljem mogućem trenutku i ostvarena je nakon preokreta. Sloboda i Čelik su bodovno blizu Radniku, pa i Željezničaru, ali je pitanje da li s ovim igračkim kadrom mogu anulirati taj zaostatak. Mladost je za sada u relativno mirnoj zoni, a korak bliže opstanku je stigla i Zvijezda 09 koja čini svoje presudne bodove uhvatila baš protiv Čelika.

Tuzla City je bez pobjede posljednja tri kola, a to za momčad koja se nalazi vrlo blizu opasne zone može biti jako neugodno. Posebno zbog činjenica da se Krupa ne predaje. Trener Starčević je novom mandatu na klupi Krupe uspio donekle razbuditi momčad, koja je uspjela uzeti sedam bodova u posljednjih pet utakmica.

Međutim, za opstanak u društvu najboljih će morati nešto napraviti u gostima, protiv Širokog teško, možda važne bodove uhvate u Tuzli (Sloboda) ili protiv Mladosti.

Neugodna serija od osam utakmica bez poraza je ostavila traga. GOŠK je bio blizu u nekim dvobojima napraviti nešto više, ali nije. U posljednja četiri susreta, osvojena su tri boda, što je premalo. Nakon posljednjeg poraza Mršićeva momčad je daleko od zone opstanka velikih sedam bodova. Nije nemoguće, iako realno opstanak će teško izboriti.

Kopirati
Drag cursor here to close