Prva liga FBiH

Kolo bez iznenađenja, teška ozljeda nogometaša Novog Travnika

Velež se oporavio nakon poraza u Goraždu, na domaćem terenu je svladao Jedinstvo 2:0, ali će se njegova prednost prije utakmice odluke znati tek sutra kada Olimpik odigra utakmicu na Otoci protiv Goražda.
Sport / Nogomet | 16. 03. 2019. u 19:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odigrano je sedam utakmica 18. kola Prve lige FBiH, iznenađenja nije bilo.

Velež se oporavio nakon poraza u Goraždu, na domaćem terenu je svladao Jedinstvo 2:0, ali će se njegova prednost prije utakmice odluke znati tek sutra kada Olimpik odigra utakmicu na Otoci protiv Goražda.

Rani autogol Hodžića je išao na ruku Rođenima, a posao je zaključio Behram. Jedinstvo je s obzirom na skroman igrački kadar u ovom trenutku pružilo solidan otpor. Važno je istaći kako je Rahimić u odnosu na utakmicu u Goraždu napravio četiri izmjene. Dvije koje je morao zbog kartona Vehabovića i Zvonića dvije dodatne. Ostavio je na klupi vratara Bobića i Argentinca Daria, a priliku su dobili Bogdanović i Mešanović.

Svoj debitantski nastup u dresu Veleža danas je imao i Valmir Berisha koji je zamijenio Ćosića u 53. minuti.

Čapljina je nakon druge vezane pobjede uplovila u mirne vode. Nakon trijumfa u Bihaću, danas je najugodnijem iznenađenju lige Tošku presudio Mustafić golom iz četvrte minute.

S obzirom na poraz Toška, Zvijezda se ponovo vratila na treće mjesto. Igman je vodio u Gradačcu golom Sulića, ali je onda isti igrač zaradio crveni karton, pa su domaći preko Janjića i Maksimovića kreirali preokret.

Novi Travnik je nakon dvije vezane pobjede zapeo u susretu protiv Orašja. Završilo je 1:1, a utakmicu je obilježila teška ozljeda Anesa Durakovića igrača Novog Travnika. Marko Živković je u 55.minuti žestoko startao na Durakovića kojem je prema posljednjim informacijama slomljena noga. Igrač Novog Travnika je završio u bolnici, Živkoviću je pokazan crveni karton.

Ovaj rezultat je išao na ruku igračima Metalleghea koji su barem nakon ovog kola isplivali iz zona ispadanja. Dženan Haračić je postigao gol vrijedan tri boda.

Bratstvo je iskoristili lošu formu igrača Rudara za sigurnu pobjedu, dok Slaven svoju prvu u gostima ove sezone još čeka. Iako je Bosna u velikoj krizi, Slaven je u Visokom dohvatio samo bod.

Rezultati susreta 18. kola:

Velež - Jedinstvo 2:0
Čapljina - Tošk 1:0
Bosna - Slaven 1:1
Bratstvo - Rudar 2:0
Novi Travnik - Orašje 1:1
Metalleghe BSI - Vitez 1:0
Zvijezda - Igman 2:1

U nedjelju igraju Olimpik-Goražde.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close