Novi trener Gabeljana

Kojić: GOŠK se kući brani na centru - to nisam vidio 17 godina

''Mislim da se GOŠK nikad na Podavali ne treba braniti, već napasti. Dok sam igrao znali smo po pola godine ovdje ne izgubiti nijednu utakmicu, a ovo što se ove sezone događalo u GOŠK-u neću komentirati'', kazao je Kojić.
Sport / Nogomet | 11. 11. 2020. u 10:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je on prijelazno rješenje na klupi gabelskog GOŠK-a, trener Zlatko Kojić je napravio određene promjene za posljednja tri kola jesenskog dijela Prve lige FBiH te ostvario pobjedu prethodnog vikenda protiv Orašja (2:1, Igor Savić 41., Nermin Hajdarević 57. – Marko Simović 48.).

Razlike su u tome da smo vidjeli ponešto ofenzivniji, hrabriji i opasniji GOŠK, sa više igrača u šesnaestercu protivnika, sa više pravih prilika i konačno – sa dva gola u mreži gostiju, što se nije dogodilo čitavu tekuću polusezonu jer je GOŠK dosad zabio maksimalno jedan pogodak protivniku. Po neefikasnosti su odmah uz bok posljednjem Slavenu.

''Nikad nisam vidio da se GOŠK kući brani na centru. Tu sam 17 godina i nikad to nisam vidio. Digao sam samo linije za 20m prema naprijed i pokušao na sve ili ništa. To je urodilo plodom na dosta težak način, ali smo uspjeli i bez dosta ozlijeđenih igrača. Bila je to dinamična utakmica u kojoj smo se dosta potrošili i zasluženo pobijedili'', kazao je Zlatko Kojić za Dnevni list.

On je član kluba od 2003. godine, skupio je kao igrač 10 sezona u njemu, od čega je većim dijelom bio i kapetan ekipe u Prvoj i Premijer ligi. Potom je bio pomoćni trener dvije sezone, a zatim voditelj omladinskog pogona. Sad je i u ulozi trenera – spasitelja.

''Mislim da se GOŠK nikad na Podavali ne treba braniti, već napasti. Dok sam igrao znali smo po pola godine ovdje ne izgubiti nijednu utakmicu, a ovo što se ove sezone događalo u GOŠK-u neću komentirati'', kazao je Kojić.

Posljednju utakmicu na svom terenu ove jeseni su domaćini napustili zadovoljni.

''Sigurno da sam zadovoljan kako su se momci zalagali i borili. Bili su pod velikim pritiskom zbog dosadašnjih rezultata. Pomakli smo linije prema naprijed i pokušali napraviti presing prema njihovoj zadnjoj liniji, što nam je uspijevalo. Imali smo još dvije – tri dobre šanse i zasluženo pobijedili'', dodaje u izjavi z aDnevni list.

U posljednjem kolu će gostovati u Kaknju, s kojim je GOŠK tradicionalno u Prvoj ligi FBiH uvijek imao zanimljive okršaje, često okarakterizirane kao derbi utakmice.

''Rudar pretendira na vrh, idemo i tu utakmicu odigrati hrabro, ali sigurno opreznije nego ovu. Imat ćemo nekoliko kartoniranih, ali tako je bilo i u Travniku pa smo odigrali jako dobru utakmicu. U Kaknju smo uvijek imali dobar skor. U drukčijoj smo situaciji na ljestvici, ali ova liga je izjednačena i u njoj su vrlo male razlike. Nitko nije bolji od GOŠK-a, mi se nizom nesretnih okolnosti nalazimo tu gdje jesmo'', izjavio je Zlatko Kojić

 

Kopirati
Drag cursor here to close