Bundesliga

Koji luksuz: Na klupi Borussije sjede igrači vrijedni 160 milijuna eura!

U startnoj postavi Borussije vjerojatno neće biti Mario Götze (vrijednost 25 milijuna), Thomas Delaney (27 mil.), Dan-Axel Zagadou (28 mil.), Achraf Hakimi (30 mil.) i Julian Brandt (50 mil.).
Sport / Nogomet | 16. 08. 2019. u 09:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dortmundska Borussia prošle je sezone prokockala prvenstvo u korist serijskog prvaka Bayerna, iako je u jednome trenutku imala čak devet bodova prednosti. Ovu su sezonu započeli čistom pobjedom u njemačkom Superkupu, dajući na znanje Bayernu da će opet jurišati na sami vrh Bundeslige.

Kako bi bili još konkurentniji, rukovodstvo BVB tima je za novu sezonu dovelo nova pojačanja, među kojima je najzvučnije ime njemačkog reprezentativca Juliana Brandta (23) koji je došao iz Leverkusena. Ukupno je na pojačanja potrošeno 130 milijuna eura.

Trener Lucien Favre (61) imat će, međutim, na startu nove sezone nesvakidašnju situaciju: Moglo bi se dogoditi da mu na klupi sjede igrači koji su skupa vrijedni čak 160 milijuna eura, piše Bild.

Borussia Dortmund novu sezonu u Bundesligi započinje u subotu protiv Augsburga, a mjesto u startnoj postavi vjerojatno neće imati Mario Götze (vrijednost 25 milijuna), Thomas Delaney (27 mil.), Dan-Axel Zagadou (28 mil.), Achraf Hakimi (30 mil.) i Julian Brandt (50 mil.).

Götze je trenutačno u sjeni Paca Alcácera, Delaney, koji je prije godinu dana doveden iz Werdera za 20 milijuna, mora se pomiriti s činjenicom da je u ovom trenutku ispred njega Julian Weigl, dok je Zagadou poziciju u prvih 11 izgubio povratkom Matsa Hummelsa.

Brandt i Hakimi pak moraju privremeno biti džokeri s klube, jer prvi je zbog ozljede aduktora propustio veći dio priprema, a ovaj drugi zbog igranja na Afrika Cupu.

"Zna se dogoditi da dobri igrači sjede na klupi. To je sastavni dio ove igre. U svakom poslu postoji konkurencija. Tako je i u profesionalnom nogometu", izjavio je trener Favre.

"Imamo visoke ciljeve i stoga trebamo snažnu konkurenciju na svakoj poziciji. Mi očekujemo da se svi s time profesionalno nose", jasan je Michael Zorc (56), sportski direktor Borussije.

Parovi prvog kola Bundeslige

Bayern - Hertha (petak)

B. Leverkusen - Paderborn (subota)

Bor. Dortmund - Augsburg (subota)

Freiburg - Mainz (subota)

W. Bremen - F. Duesseldorf (subota)

Wolfsburg - FC Koeln (subota)

B. Monchengladbach - Schalke (subota)

E. Frankfurt - Hoffenheim (nedjelja)

Union Berlin - RB Leipzig (nedjelja)

Kopirati
Drag cursor here to close