Vruće trenerske stolice

Koja trojica trenera u Njemačkoj trenutno rade ''s rokom kušnje''?

Kovačev direktni nadređeni Rummenigge je zadnji put u travnju kazao: "U Bayernu nitko nema jamstvo za posao, svi koji ovdje rade moraju stalno donositi rezultate".
Sport / Nogomet | 23. 10. 2019. u 14:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FC Bayern, Borussia Dortmund i Mannschaft (nacionalna vrsta) tri su najatraktivnije ekipe u njemačkom nogometu, kako za igrače, tako i za trenere.

U ovome trenutku sva trojica trenera na spomenute tri vruće klupe rade ''s rokom kušnje'', piše Bild.

Niko Kovač (Bayern), Lucien Favre (Dortmund) i Joachim Löw trenutačno, na neki način, dijele zajedničku sudbinu - neće dugo trajati njihov mandat ukoliko im se trendovi ne poboljšaju.

Niko Kovač je svjestan kako dvostruka kruna iz prošle sezone i zastrašujućih 7:2 protiv Tottenhama u Londonu, nedavno u Ligi prvaka, ništa ne znače ako se ne s uspjehom ne uradi redovni domaći zadatak, a njemu se dogodilo proklizavanje u Bundesligi (2:2 Hertha, 1:2 Hoffenheim, 2:2 Augsburg).

Kovačev direktni nadređeni Rummenigge je zadnji put u travnju kazao: "U Bayernu nitko nema jamstvo za posao, svi koji ovdje rade moraju stalno donositi rezultate".

Švicarac Lucien Favre imao je ove godine idealnu priliku da u svojoj premijernoj sezoni s Borussijom osvoji naslov, ali je na koncu sve prokockao i prepustio titulu Bayernu.

Šef kluba Watzke u novoj je sezoni ljestvicu postavio na sami vrh, a hoće li Favre donijeti Ligu prvaka ili Bundesligu, svejedno mu je. Čini se kako Borussia ima manje šansi u Ligi prvaka nego u domaćem prvenstvu, ali bude li igrala ovako promjenjivo, lako se može dogoditi da Favre već na proljeće bude bivši. Jednako vrijedi i za Niku Kovača.

Obojica trenera njemačkih paradnih klubova svjesni su kako trenutačno Ralf Rangnick (tvorac RB Leipziga) i José Mourinho nemaju stalni posao, a niti jedan od njih nije mali kalibar, naprotiv. Rangnick primjerice ima izvrsne odnose s Hoenessom, a Mister Mou je ionako neupitna svjetska marka.

Kad je u pitanju njemački izbornik Löw, njemu se već nakon neuspjeha na Svjetskom prvenstvu u Rusiji tresla stolica. U kvalifikacijama za Euro 2020 ne bi trebalo biti problema za prolazak, ali još uvijek nije siguran. Ostale su mu još dvije kvalifikacijske utakmice, a šef obrane Süle ispao je najmanje pola godine iz pogona.

Njemu je ljestvica s Elfom uvijek visoko podignuta, na Europskom prvenstvu je minimalni cilj polufinale. Ima li Löw ekipu za takve ambicije, drugo je pitanje.

Kopirati
Drag cursor here to close