Izbornik Nizozemske

Koeman: Ponosni smo što imamo Van Dijka za kapetana

''On ima sjajnu ličnost, pa je i to jedan od razloga zašto je kapetan. On je primjer za reprezentaciju, ali i cijelu naciju'', rekao izbornik Nizozemske.
Sport / Nogomet | 09. 10. 2019. u 12:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ronald Koeman, izbornik nogometne eprezentacije Nizozemske, izjavio je da su ponosni što imaju Virgila van Dijka za kapetana, prenosi Anadolija.

Koeman i Van Dijk su surađivali jednu sezonu i u Southamptonu. Upravo ga je nizozemski trener te 2015. godine kupio od Celtica za 13 milijuna funti (oko 14,5 miliona eura).

Sjajni defanzivac potom je prešao u Liverpool s kojim je prošle sezone osvojio Ligu prvaka, zahvaljujući čemu je ove godine proglašen za najboljeg nogometaša Europe.

“On ima sjajnu ličnost, pa je i to jedan od razloga zašto je kapetan. On je primjer za reprezentaciju, ali i cijelu naciju. Zaista smo ponosni što ga imamo za kapetana u reprezentaciji. Osvajanje titule najboljeg europskog igrača za njega je nevjerojatno dostignuće. Imao je veliku podršku ljudi iz Southamptona. Imao je sjajnu podršku osoblja i navijača Liverpoola. Prošle sezone su osvojili Ligu prvaka, stvarno dobro igraju i veoma su jaki“, rekao je Koeman.

Nizozemska reprezentacija ostavila je težak period iza sebe. Naime, Nizozemske se nije uspjela kvalificirati ni na Europsko prvenstvo 2016, ni na Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

No, dolaskom Koemana na klupu u veljači 2018. godine “oranje“ ponovo izgledaju jako dobro. Plasirali su se u finale Lige nacija UEFA-e, a u kvalifkacijama su nedavnom pobjedom u gostima kod Njemačke rezultatom 4:2 stigli nadomak plasmana na EURO 2020.

Van Dijk je karijeru počeo u Groningenu, a zatim je preko Celtica i Southamptona 2018. godine stigao u Liverpool. Za reprezentaciju Nizozemske odigrao je 30 utakmica i postigao četiri gola.

Kopirati
Drag cursor here to close