Idealno mjesto

Kodro: Samo mi nije jasno kako Barcelona nije ranije uzela Pjanića!

Miralem Pjanić drugi je bosanskohercegovački reprezentativac koji će ponijeti dres katalonskog diva Barcelone.  
Sport / Nogomet | 01. 07. 2020. u 20:21 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Prvi je, naravno, Meho Kodro koji smatra da je potpis za Barcelonu 'maksimum za nekog igrača'.

''Potpisati za klub kao što je Barcelona, smatram da nema dalje od toga. Naročito u ovom momentu kada je Barca na vrhu svjetskog nogometa. To je i za njega, prema mom mišljenju, ostvarenje svih želja i ambicija. Što se tiče BiH nogometa, to je velika stvar, imati još jednog predstavnika u Barceloni. Teško je usporediti, ali to je kao da u politici imamo nekog bitnog predstavnika u Ujedinjenim nacijama. Mislim da će se ovim prelaskom poboljšati imidž reprezentacije. Imati igrača u takvom klubu je velika stvar'', kazao je Kodro za Oslobođenje.

 53-godišnji Mostarac, koji je za Barcelonu igrao u sezoni 1995./1996. smatra da će se Pjanić lako uklopiti u njihov stil. 

''Barcelona ima specifičan stil igre, ali taj način Pjaniću nije stran. On je igrač koji ima 30 godina, pun je iskustva, igrao je u velikim timovima i sretao se sa trenerima koji su gajili sličan sistem. Sarri nije previše daleko od tog sistema. Mislim da će ovo biti samo kontinuitet u njegovoj igri i da neće imati problema. Uzimajući u obzir njegovu viziju i tehniku koju ima, mislim da će se snaći bez problema. Zapravo, mislim da su se Pjanić i Barcelona našli, njima je trebao igrač tih kvaliteta, a njemu je trebao takav tim da pokaže koliko je on dobar igrač'', dodao je Kodro. 

Meho Kodro je uvjeren da će Pjanić u španjolskom nogometu imati još više slobode nego u talijanskom.

 ''Razgovaram sa španjolskim novinarima i upravo im to kažem. Meni je čudno da Barcelona ranije nije uzela Pjanića. Oni su bili i prije nekako stidljivo zainteresirani za njega, ali imajući u vidu njegove kvalitete, nije mi jasno da ranije nisu osjetili potrebu za njegovim dovođenjem. Desilo se što se desilo, sada su se našli i ja ne sumnjam da će Barcelona i njen stil igre pokazati koliko je Pjanić kvalitetan igra'', zaključio je Kodro za Oslobođenje.

Kopirati
Drag cursor here to close