Feđini specijali

Kodrinih devet zaredom

Kodro nije mogao izabrati bolji klub za početak svoje serije. 19. prosinca 1993. godine, Real Sociedad na svom terenu savladao Real Madrid 2:0, Kodro je odigrao vrhunsku utakmicu, a točku na i stavlja u 64. minuti golom za 2:0.
Sport / Nogomet | 28. 05. 2020. u 16:57 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Meho Kodro 

Karim Benzema je imao priliku prošle sezone. Ući u društvo odabranih ili ih čak preskočiti. Francuz je lovio rekord po broju uzastopno postignutih golova za svoju momčad. U 34. kolu Real je gostovao kod Getafea, a Benzema je mogao postati dio španjolske nogometne povijesti i ujedno srušiti rekord koji zajednički drže Lionel Messi, ikona Gijóna Quinni te nekadašnji napadač Velež Meho Kodro. Sva trojica su uspjela zabiti po devet golova u nizu za svoje momčadi u La Ligi.  Međutim Benzema nije uspio, jer je Real odigrao tek 0:0.

U sljedećoj utakmici je Real poražen minimalno (Rayo Vallecano), a Benzema ne samo da se nije uspio izjednačiti s gore navedenom trojicom igrača, već do kraja prvenstva nije zabio niti jedan gol. Na kraju se ispostavilo kako su posljednja tri u seriji od osam bila ona u susretu protiv Athletic Bilbao 21.travnja. Što dovoljno potvrđuje činjenicu koliko je to teško ostvariti.

Qunni prvi

Veliki Quini je prvi uspio doći do brojke od devet golova, u periodu između 17. prosinca 1978. godine i 21. siječnja 1979. Kao igrač Sporting Gijóna svoj put prema rekordu, Quini je počeo hat trickom protiv Athletic Bilbao. Nastavio je u duelima kontra Burgosa (dva gola), Huelve (dva gola), Celte (jedan), dok je niz prekinut u 17. kolu. Sporting je nadigrao Hercules 2:0, nakon gola Qunija, strijelac je bio Enzo Ferrero.

Kodro počeo golom protiv Real Madrida

Ikonu Sporting Gijóna, kasnije Barcelone i španjolskog nogometa, prvi je dostigao Meho Kodro. ožujka 1994. godine. Kodro je igrajući četiri sezone u dresu Real Sociedada izborio status legende ovog kluba, kroz prvenstvo je uspio postići 73 gola i osigurati poziv u Barcelonu velikog Cruyffa.

Kodro nije mogao izabrati bolji klub za početak svoje serije. 19. prosinca 1993. godine, Real Sociedad na svom terenu savladao Real Madrid 2:0, Kodro je odigrao vrhunsku utakmicu, a točku na i stavlja u 64. minuti golom za 2:0.

Video: 1993-1994 Real Sociedad 2 - Real Madrid 0

Za razliku od Quinija, Kodro nije odmah nastavio svoju seriju, ali razlog leži u činjenici što je njegova momčad u tom periodu igrala toplo - hladno, pa je u naredna tri kola uzela dva boda uz jedan jedini postignuti gol. To je bio Mehin protiv Albacetea. Međutim, kao po nekoj tradiciji, Kodro i njegovi suigrači su najbolje partije pružali protiv najboljih. Tako je u dvadesetom kolu pala Barcelona 2:1, kreator je bio sa svoja dva gola Kodro.

Video: 1993-1994 Real Sociedad 2 - Barcelona 1

Dva kola kasnije, opet je Kodro zabio Osasuni za konačnih 1:0. Slijedi sušni period Real Sociedada, Kodrin gol Oviedu, do domaćeg trijumfa nad Atletico Madridom 2:1. Posljednji devet gol u Kodrinoj seriji je bio na gostovanju u Santanderu. Tako je Racing deklasirao Baskijce 4:1.

Video: Meho Kodro en la Real Sociedad. Años 1991-1995

Malo je nedostajalo da Kodro bude prvi s deset golova. Jer već u sljedećem kolu je ponovo postigao gol, ali nažalost, drugi. Albístegui, njegov tadašnji suigrač je bio brži devet za devet minuta.

Messija zaustavio Zlatan

Što se tiče Messija, on je 2010. godine zabijao Malagi, zatim dva puta protiv Almerije, hat-trick Valenciji te prva tri gola u pobjedi nad Zaragozom od 4:2. Seriju mu je prekinuo Zlatan Ibrahimović koji je zabio četvrti gol na tom susretu.

Video: Lionel Messi ● 2010/11 ● Goals, Skills & Assists
Kopirati
Drag cursor here to close