Transfermarkt

Klupa za pričuve zagrebačkog Dinama skuplja od kompletne momčadi Hajduka

Ukupno su svi igrači s Dinamove klupe protiv Intera zaokružili iznos na 30,1 milijun eura. S druge strane, 25 igrača u Hajduku vrijedi ukupno 24,15 milijuna eura, Osijek je na 21,5 milijuna eura, a Rijeka vrijedi 20,5 milijuna eura.
Sport / Nogomet | 28. 02. 2020. u 10:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Pixell / Igra Dinama raspala se nakon neuspjeha u Ligi prvaka

Prije nkoliko dana je Ivajlo Petev, bugarski nogometni stručnjak, izjacio kako je zagrebački Dinamo balkanski Bayern.

Petev je zagrebačku momčad trenirao u sezoni u kojoj je naslov prvaka Hrvatske osvojila Rijeka i naravno da se nije mogao održati kao šef struke Modrih.

Koliko je Dinamo superioran klub u Hrvatskoj nogometnoj ligi, može ilustrirati primjer sa zadnje utakmice između zaprešićkog Intera i Zagrepčana, kad je samo klupa za pričuve Dinama vrijedila više od prvih momčadi Hajduka i Rijeke.

Tako je na klupi sjedio napadač Bruno Petković, a on je na Transfermarktu procijenjen na 13,5 milijuna eura.

Dodali se tome da su na klupi još bili Nikola Moro (6,5 milijuna eura), Moubandje i Gavranović koji vrijede dva milijuna europskih novčanica, ali i Hajrović, Djira i Gojak koji su na milijun i pol, dobije se respektabilna cifra.

Klupu su upotpunili Ćuže, Zagorac i Šutalo, a ukupno su svi navedeni igrači zaokružili iznos na 30,1 milijun eura. I više nego skupocjena klupa Dinama, reklo bi se.

Usporedi li se to s vrijednostima drugih pričuva u Prvoj HNL iz prošlog kola, vidi se kolika je to zapravo razlika. Hajdukova klupa vrijedila je 9,1 milijun eura, a treća najskuplja je bila ona riječka – 4,9 milijuna eura.

Foto: Ilustracija / Vrijednost ekipa nogometnih klubova prve HNL

Još fascinantnije zvuči podatak o vrijednosti klupe Zagrepčana kada pogledamo kompletne vrijednosti igračkih kadrova.

Naime, 25 igrača u Hajduku vrijedi ukupno 24,15 milijuna eura, Osijek je na 21,5 milijuna eura, dok je još jedino Rijeka u krugu momčadi koje su probile iznos od 20 milijuna eura.

U prijevodu, klupa Dinama je u prošlom kolu bila skuplja od bilo koje druge HNL momčadi.

S druge strane, ukupna vrijednost svih Dinamovih igrača je nešto manja od 100 milijuna eura.

Kod Bjelice su mnogi iskoristili svoj kredit

U prošlom kolu Prve HNL Dinamo je na domaćem terenu slavio protiv Intera, čime se vratio na pobjednički kolosijek nakon poraza kod Osijeka.

Igra Modrih nije na visokoj razini poslije odlaska Danija Olma, pa su tako nedavno ispali i u četvrtfinalu kupa.

Stoga je Nenad Bjelica u dvoboju protiv Intera odlučio promijeniti standardnu udarnu postavu te na klupi ostaviti Brunu Petkovića i prednost dati mladom Sandru Kulenoviću.

„Imamo 25 igrača i vjerujemo svima, koristimo sve. U određenom trenutku igra Gavranović, u drugom Kulenović, u nekom Petković. Postoji trening, na kojem se svatko može pokazati i dokazati, osigurati si šansu u prvih 11. Utakmicu s Interom započeli smo s nekim drugim igračima koji su strpljivo čekali šansu. I opravdali su moje povjerenje. Sad je red na onima koji nisu igrali da dobiju povjerenje i kad dobiju šansu da je opravdaju, da rade ono što momčad od njih zahtijeva“, objasnio je Bjelica rotacije na spomenutoj utakmici.

Kopirati
Drag cursor here to close