Pobješnjeli Jürgen

Klopp zbog utrčavanja na travnjak mora platiti novčanu kaznu

Nakon gola Divocka Origija u šestoj minuti nadoknade Klopp je u veselju utrčao na travnjak i otišao sve do vratara Alissona kako bi zajednički proslavi pobjedu.
Sport / Nogomet | 04. 12. 2018. u 22:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Menadžer Liverpoola Nijemac Jürgen Klopp kažnjen je s osam tisuća funti zbog utrčavanja na travnjak prilikom proslave zgoditka u gradskom derbiju protiv Evertona.

Nakon gola Divocka Origija u šestoj minuti nadoknade Klopp je u veselju utrčao na travnjak i otišao sve do vratara Alissona kako bi zajednički proslavi pobjedu.

Njemački je stručnjak na konferenciji uputio ispriku svom kolegi sa suparničke klupe Marcu Silvi i prihvatio je prijavu FA zbog nedoličnog ponašanja. Njegov kolega s klupe Evertona pak je odmah kazao kako Klopp nije trebao biti kažnjen.

Rekao mi je da to nije mogao izbjeći, da nije htio to napraviti, i da se to sigurno neće ponoviti. Ali to je emocija koja ovoj igri daje draž, ovo je normalna situacija. Ako mene pitate, ovo nije za kaznu, ali FA očito ne misli tako – kazao je Silva.

FC Liverpool i Jürgen Klopp akceptirali su kaznu, znajući da su još i dobro prošli.

Naime, za razliku od Marca Silve, neki smatraju kako je nedopustiv takav potez jednog trenera tog ranga da bi svaki drugi nogometni menadžer u Engleskoj bio kažnjen zabranom vođenja jedne ili više utakmica.

"Apsolutno je šokirajuće to što Klopp čini. Ako bi drugi menadžeri to isto napravili, upali bi u probleme. Ali, Klopp u prijateljstvu s medijima, svi ga vole i naprosto se čini kako on ne bi mogao ništa loše napraviti", kaže bivši engleski reprezentativac Danny Mills za BBC.

Bez obzira na pojedinačne kritike, kao što je Millsova, nogometna javnost se nada kako ovo neće staviti Kloppa ''pod ručnu'', jer su njegovi izljevi emocija uz liniju igrališta već postali toliko legendarni da ponekad publiku više zabavljaju od samih poteza igrača na terenu.

Kopirati
Drag cursor here to close