The Special One

Klopp tješi Mourinha, Ferdinand za svježe ideje, a Neville glasa za Pochettina

''Ne mogu ni zamisliti koliko mu je teško bilo posljednjih nekoliko mjeseci i želio bih mu poručiti da to što prije zaboravi, te da se sjeća uspješnih epizoda", kazao je Klopp.
Sport / Nogomet | 18. 12. 2018. u 18:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener Liverpoola Jürgen Klopp, komentirajući otkaz Joseu Mourinhu u Manchester Unitedu, istaknuo je da ima veliko poštovanje prema portugalskom treneru.

"Mourinha iznimno poštujem. On ima izražen natjecateljski instinkt i kao trener je vrlo uspješan. Nitko mu ne može oduzeti sve one trofeje koje je osvojio. Ne mogu ni zamisliti koliko mu je teško bilo posljednjih nekoliko mjeseci i želio bih mu poručiti da to što prije zaboravi, te da se sjeća uspješnih epizoda", kazao je Klopp.

A čini se da je poraz od Kloppova Liverpoola (1-3) prije dva dana vjerojatno bila kap koja je prelila čašu strpljenja na Old Traffordu. Na toj utakmici Manchester United je djelovao bespomoćno, "kao da mu nije mjesto među velikim dečkima", javlja Hina.

Bivši kapetan Manchester Uniteda Rio Ferdinand smatra da je vrijeme za svježe ideje.

"Ne može se ignorirati što je Mourinho napravio kada je došao u klub prije dvije i pol godine. Tada je klub trebalo stabilizirati i on je to učinio. No, stvari ne idu na bolje i došlo je vrijeme za svježe ideje", kazao je Ferdinand.

Oglasio se i Gary Neville, još jedan bivši kapetan Manchester Uniteda: "Sada je došlo vrijeme da klupsko vodstvo malo zastane i razmisli, da resetira kompletno stanje u klubu, od njegove organizacije pa do toga tko ima završnu riječ o igračkim pojačanjima. Godinama se donose loše odluke, godinama nema pravih igračkih pojačanja. Više nema prostora za pogreške, ne smije se sve svesti na otkaz Mourinhu. Sljedeća odluka mora biti ispravna".

Neville zna i tko bi trebao biti novi trener "crvenih vragova".

"Treba dovesti trenera koji zadovoljava tri kriterija - donosi pobjede, da momčad igra uzbudljiv nogomet i koji će promovirati mlade igrače. Sve to ispunjava trener Tottenhama Mauricio Pochettino. To sam rekao još prošle sezone, a tako mislim i danas", dodao je Neville, javlja Hina.

Momčad će privremeno voditi bivši veznjak Uniteda Michael Carrick, koji je bio pomoćnik Mourinhu. Navijači Uniteda preko društvenih mreža najviše spominju tri imena, Pochettina, zatim trenera Atletico Madrida Diega Simeonea i bivšeg trenera Reala Zinedinea Zidana.

Kopirati
Drag cursor here to close