Trener Liverpoola

Klopp: Ma pustite ljudi rekorde, o tome ne razmišljamo

Kada smo razmišljali o rekordima ne bismo pobijedili u toliko utakmica'', u svom stilu je objasnio Klopp.
Sport / Nogomet | 01. 02. 2020. u 12:42 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do kraja je ostalo 14 kola, sve je jasno u Premiershipu. Liverpool je na najboljem putu da osvoji naslov prvaka, toliko željeni, koji njegovi fanovi čekaju od 1990. godine.

Osamnaesti naslov, Reedsi su osvojili s devet bodova prednosti ispred drugoplasirane Aston Vile koja je imala na kraju 70 bodova.

U ovom trenutku, momčad Jürgen Kloppa ima čak 19 u odnosu na drugoplasirani Manchester City i polako postavlja neke nove granice, rekorde ali i lovi neke stare.

Posljednji prvenstveni trijumf protiv West Hama bio je 15 uzastopni, ukupno 23 u 24 odigrana kola.

Istovremeno, Liverpool je postao prva engleska momčad koja je uspjela osvojiti 106 bodova u 38 kola uzastopno, računajući ovu i prošlu sezonu. Liverpool je s tri osvojena boda već došao do brojke od 70 i do sada nitko u Engleskoj na svom kontu nije imao toliko bodova u ovom dijelu sezone. Reedsi su bili najbrži.

Prvo pitanje koje se danas postavlja u Engleskoj, jeste može li Liverpool osvojiti naslov prvaka bez poraza? Ponoviti ono što je napravio Arsenal u sezoni 2003/2004. Topnici su na kraju imali 90 bodova, uz 26 pobjeda i 12 remija. I ne love Reedsi samo taj rekord, mogu oni postaviti još neke.

Između ostalih, mogu imati najviše bodova na kraju sezone. Moraju biti uspješniji od Manchester Cityja koji je imao 100 bodova (2017/18), a mogu imati i najveću razliku u odnosu na drugoplasiranu momčad, opet tu je rekorder City sa svojih +19. Mogu osvojiti najviše bodova na domaćem terenu, najviše u gostima, najviše pobjeda kući, u gostima, najviše na kraju ukupno. I to nije sve.

Za sada su najbliži rekordu po broju uzastopnih pobjeda. Manchester City je imao niz od 18 uzastopnih pobjeda koji je trajao od 26.8. do 27.12. 2017. godine.

Liverpool je posljednju utakmicu izgubio 3. siječnja prošle godine, baš od Manchester Cityja 1:2. Arsenal je 2004. godine uspio povezati 49 utakmica bez poraza, nekada slavni Nottingham Forest 42, još tamo 1979. godine. Liverpool je neporažen 41 utakmicu.

''Puno toga se može dogoditi do kraja sezone, rekordi me ne zanimaju previše. Mi nismo u sezonu krenuli razmišljajući o rekordima. Baš kao što sada ne razmišljamo o nekim drugi, recimo da završimo sezonu bez poraza. Kada smo razmišljali o rekordima ne bismo pobijedili u toliko utakmica'', u svom stilu je objasnio Klopp.

Kopirati
Drag cursor here to close