Igrači nisu roboti

Klopp: Liga nacija je najbesmislenije natjecanje u nogometu

Trener Liverpoola Juergen Klopp oštro je kritizirao novo UEFA-ino natjecanje.
Sport / Nogomet | 08. 10. 2018. u 14:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''UEFA Liga nacija je najbesmislenije natjecanje trenutno u svijetu nogometa, pogotovu jer najbolji igrači nisu imali ljetni odmor zbog Svjetskog prvenstva u Rusiji'', kazao je trener Livepoola Juergen Klopp.

''Eto, moji igrači su morali još jednom otići jer igraju Ligu nacija, najbesmislenije nogometno natjecanje ikad. Mogu se samo moliti da se vrate zdravi da mogu igrati lagane utakmice u Premijerligi i Ligi prvaka, bio je ironičan Nijemac nakon što je Liverpool u velikom derbiju Engleske lige u nedjelju odigrao 0:0 s Manchester Cityem. Bila je to sedma utakmica Redsa u samo 23 dana.

Morate igračima radi njihova zdravlja omogućiti odmor preko ljeta. Recimo, Jordan Henderson u cijeloj godini nije imao trening ili utakmice ravno dva tjedna, što je besmisleno, javlja Hina.

Naravno, morate pustiti igrače zbog reprezentativnih obveza, ali Liga nacija je potpuni promašaj. Ja iskreno i ne znam kako su složili taj format, znam samo da je nekakvo finale u lipnju sljedeće godine. Kao da to nije dosta uz kvalifikacije za EP. Igrači nisu roboti'', izjavio je Klopp.

Liga nacija je novo UEFA natjecanje koje kao konačnu nagradu nudi prolazak na EP za četiri najbolje reprezentacije.

Kopirati
Drag cursor here to close