Dva susreta odložena

Klis slavio; Čapljinu usporila kiša

Kako utakmica između Čapljine i Troglava nije odigrana, Klis je svoj zaostatak smanjio na samo dva boda. Za trijumf protiv Gruda dovoljni su bili golovi Aida Kudre i Berna Šimunovića
Sport / Nogomet | 08. 11. 2021. u 10:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jaka kiša, velika količina padavina i neuvjetni tereni su razlog zbog kojeg nije kompletirano 12. kolo Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine – Jug. No, bez obzira na to, opet su igrači u preostalim susretima, a odigrano je njih pet, bili poprilično raspoloženi.

Uvjerljivo najefikasniji bili su igrači Sloge Gornji Vakuf/Uskoplje koji su potopili Stolac 8:2. Armin Agić je bio trostruki strijelac, Franjo Posavec dvostruki dok su po gol dodali Abazović, Grubeša i Bošnjak. Stolac je u posljednjih pet utakmica ostvario samo jednu pobjedu.

Kako utakmica između Čapljine i Troglava nije odigrana, Klis je svoj zaostatak smanjio na samo dva boda. Za trijumf protiv Gruda dovoljni su bili golovi Aida Kudre i Berna Šimunovića, s tim da Omer Ćosić nije iskoristio jedanaesterac.

Nakon četiri vezana poraza stigla je u ovom kolu i prva pobjeda Neuma. Filip Šutalo i Tomislav Leženić su bili postigli golove u prvom dijelu, priču je zaključio Jure Lovrić golom za 3:1, dvanaest minuta prije kraja. Jedini strijelac za momčad Rame u ovom susretu je bio Marko Zadrić. Ovo je bio prvi poraz Rame u posljednjih pet kola.

Petu ovosezonsku pobjedu proslavili su igrači Brotnja i to gostima kontra Kamešnice. Golom Domagoja Šimića, Brotnjo u 38.minuti stiže do prednosti, ali domaći uzvraćaju dvije minute poslije preko Mirka Jozić. U nastavku su put do pobjede Brotnju trasirali Matej Pehar i Marino Sabljić.

Jedinu utakmicu u ovom kolu bez pobjednika su odigrali Ljubuški i Bjelopoljac. Daleko zadovoljniji su bili gosti nakon prvog poluvremena s obzirom na prednost koju su imali. Za dva gola razlike pobrinuli su se Hasan Vejzović i Adis Puce. Ljubuški je bod dohvatio golovima Nikole Granića iz jedanaesteraca. Prvi je realizirao u 77.minuti, drugi u 88.

Dva susreta nisu odigrana u ovom kolu, radilo se o duelima Turbina - Višići i Čapljina - Troglav. Na tabeli je prva, neporažena Čapljina ima 31 bod, Klis je drugi s 29 i sasvim je izvjesno da će ova dva kluba voditi borbu za prvo mjesto, jer Sloga na trećem s 23 već zaostaje. Prvi strijela lige je Marcel Mace s 18 golova, Armin Agić (Sloga) i Azer Kozić (Klis) su postigli po jedanaest.

Kopirati
Drag cursor here to close