Muke po Ivanu

Klasnićeva pravna bitka se nastavlja unatoč odluci suda u njegovu korist

Klasnić se nekoliko puta morao podvrgnuti transplantacijama bubrega, život mu je bio ugrožen, a životna kvaliteta trajno pogoršana. Götz Dimanski bio je klupski liječnik Werdera do 2014. godine.
Sport / Nogomet | 29. 04. 2018. u 10:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dugogodišnja pravna borba Ivana Klasnića protiv liječnika Götza Dimanskog, koji je prema presudi Zemaljskog suda u Bremenu trebao platiti 100.000 eura odštete zbog propusta u liječenju nogometaša, bit će nastavljena.

Sud je krajem ožujka odlučio da doktor Dimanski i njegovo suradnik, internist Manju Guha, trebaju platiti i sve druge nastale troškove ovog procesa, "kako materijalne, tako i nematerijalne".

Još od 2008. godine vodi se ovaj proces, u kojem bivši golgeter Werdera traži pravnu zadovoljštinu, ali se čini kako je upravo otvoreno novo poglavlje.

Kako piše Bild, Prizivni sud u Bremenu potvrdio je za ovaj list kako će u narednim mjesecima biti određen termin za novu raspravu po ovom kompliciranom predmetu. Naime, razmatrana je i usvojena žalba dr. Dimanskog kod prizivnog suda, što znači da ovaj slučaj još nije završen.

Klasnićevi odvjetnici smatraju Dimanskog odgovornim za propuste u liječenju bolesti bubrega bivšeg nogometaša, zbog čega je njegovo zdravlje trajno narušeno i karijera prerano prekinuta.

Klasnić se nekoliko puta morao podvrgnuti transplantacijama bubrega, život mu je bio ugrožen, a životna kvaliteta trajno pogoršana. Götz Dimanski bio je klupski liječnik Werdera do 2014. godine.

Kako Bild saznaje, 6. rujna započet će rasprava pred sudom po žalbi doktora Dimanskog. Pravni tim optuženoga zatražit će nova vještačenja, jer smatraju kako u prvom procesu nalazi vještaka, koje smatraju ključnim, nisu u dovoljnoj mjeri uzeti u obzir.

"Sretan sam što živim u zemlji u kojoj funkcionira pravni sustav", kazao je dr. Dimanski za Bild, nadajući se dobrim izgledima u novome sudskom procesu.

Naravno, ne mora značiti da će ovaj slučaj biti okončan 6. rujna po odluci koju donese prizivni sud, jer svaka do strana u sporu ima još i posljednju mogućnost, odnosno žalbu Vrhovnom sudu Njemačke sa sjedištem u Karlsruheu.

Kopirati
Drag cursor here to close