Kantrida

Kinezi grade novi stadion u Rijeci

Zasada neimenovani kineski investitor trebao bi u petak potpisati pismo namjere nakon čega bi projekt trebala realizirati tvrtka Stadion Kantrida.
Sport / Nogomet | 11. 04. 2019. u 13:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Gradi se nova Kantrida!'', vijest je koja je odjeknula u srijedu i odmah zagolicala maštu, ne samo Rijeke, već i Hrvatske. Zasad se vrlo malo toga zna. Grad nije izašao s nikakvim službenim informacijama, a klub se oglasio priopćenjem.

Predsjednik HNK Rijeke Damir Mišković o tome je razgovarao s novinarom HRT-a Ivanom Dorianom Molnarom. U kratkom razgovoru rekao je da ne može ništa potvrditi, ali..

''Na ovom projektu radi se već godinu dana. Tako da nisu ljudi iz Kine došli tek sada, u Rijeci su već treći put. Ovaj posjet bio je završna faza, ali više od toga sada ne mogu reći. Sve ćete znati u petak'', rekao je za HRT predsjednik HNK Rijeke Damir Mišković.

Kako neslužbeno doznaje HRT, Mišković je u četvrtak u Dubrovniku, a u petak će sudjelovati na velikom poslovnom summitu čelnika država središnje i istočne Europe (CEEC) s kineskim premijerom Lijem Keqiangom.

Video: Stadion Kantrida

Iz kluba je poslano službeno priopćenje:

''Predstavnici tvrtke Stadion Kantrida d.o.o. koja upravlja sportskom infrastrukturom koju koristi HNK Rijeka kao i predstavnici kluba, kako smo to već u više navrata naglašavali, intezivno razgovaraju s potencijalnim investitorima o izgradnji stadiona na Kantridi. Od dolaska u klub aktualna uprava ulaže znatne napore kako bi se ispunili uvjeti da se HNK Rijeka vrati na povijesnu lokaciju svog stadiona. O rezultatima ovih nastojanja javost će biti pravodobno obaviještena''.

Zasada neimenovani kineski investitor trebao bi u petak potpisati pismo namjere nakon čega bi projekt trebala realizirati tvrtka Stadion Kantrida.

HRT podsjećamo da je još prije pet godina s tom tvrtkom sklopljen predugovor o pravu građenja. Izmijenjen je i Generalni urbanistički plan Grada, još preostaje s resornim Ministarstvom riješiti pitanje prava gradnje na pomorskom dobru, odnosno dobivanje koncesije.

Hoće li projekt vrijedan gotovo 50 milijuna eura krenuti u realizaciju, mogli bismo znati već u petak.

Kopirati
Drag cursor here to close