Strogoća

Kina će drastično ograničiti visinu ugovora za strane nogometaše

"Bez obzira na značaj kluba i slavu igrača, strogo ćemo se provoditi ovo pravilo", upozorio je predsjednik Kineskog nogometnog saveza Chen Xuyuan.
Sport / Nogomet | 15. 12. 2020. u 20:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kineski nogometni savez (CFA) odlučio je uvesti ograničenja na primanja stranih igrača u kineskim klubovima na tri milijuna eura godišnje u bruto iznosu, čime Kina prestaje biti obećana zemlja za nogometne zvijezde koje su odlučile zanemariti kvalitetu igre zbog visokih primanja.

Odluka će stupiti na snagu 1. siječnja 2021., a odnosit će se na sve strane igrače, uključujući i one koji već igraju u Kini.

"Cilj nam je obuzdati investicijske balone u našem prvenstvu te promovirati zdravi i održivi razvoj profesionalnog nogometa", priopćili su iz Kineskog nogometnog saveza, javlja Hina.

No, isto je tijelo obznanilo da će igrači, čija primanja prelaze granicu od tri milijuna eura, moći s klubom "potpisati dodatni ugovor o načinu isplate nastale razlike", ne pojašnjavajući model po kojem će to biti u praksi izvedeno.

Predviđene kazne za kršenje novog financijskog ograničenja kreću od oduzimanja bodova do izbacivanja momčadi u niži rang natjecanja.

"Bez obzira na značaj kluba i slavu igrača, strogo ćemo se provoditi ovo pravilo", upozorio je predsjednik Kineskog nogometnog saveza Chen Xuyuan.

Nekadašnji napadač argentinske reprezentacije Carlos Tevez svojevremeno je smatran najbolje plaćenim nogometašem svijeta, a prema medijskim napisima za angažman u klubu Shanghai Shenhua u sezoni 2017./2018. zaradio je 38 milijuna eura.

Kineski savez je odlučio da će ugovori domaćih igrača biti ograničeni na pet milijuna jena, odnosno 630.000 eura godišnje.

Kopirati
Drag cursor here to close