Kovač i otkivci

Kicker zna koja su četiri senatora Bayerna ustala protiv Kovača

Rodriguez nije jedini koji bi rado vidio nekog drugog trenera na Kovačevom mjestu. Senatori bavarskog velikana također mu okreću leđa. Mats Hummels, Arjen Robben, Franck Ribery i Thomas Müller nezadovoljni su Kovačevim radom i ne žele da ih on vodi.
Sport / Nogomet | 06. 11. 2018. u 08:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Niko Kovač i dalje ima velikih problema s vlastitim autoritetom i održavanjem discipline u Bayernovoj svlačionici. Sudeći prema rezultatima, a posebice prema igrama Bayerna, u momčadi nema kemije koliko bi je trebalo biti, što se manifestiralo javnim kritikama Jamesa Rodrigueza kojem se novi trener nije svidio.

Njemački Kicker piše da Kolumbijac nije jedini koji bi rado vidio nekog drugog trenera na Kovačevom mjestu. Senatori bavarskog velikana također mu okreću leđa. Mats Hummels, Arjen Robben, Franck Ribery i Thomas Müller nezadovoljni su Kovačevim radom i ne žele da ih on vodi.

Priča dobiva na težini kad znamo da je upravo Müllerova supruga poslije remija s Freiburgom (1:1) javno napala Kovača uz stav da je njezin muž trebao zaigrati puno ranije. Gospođa Müller je kasnije povukla svoju objavu na Instagramu i ispričala se u neku ruku zbog tog poteza, a sam Thomas Müller je prokomentirao kako reakcija njegove životne suputnice nije bila najsretniji potez.

Thomas Müller u ovome trenutku igra kao ''otkivak'', a Kovač ne smije riskirati sa starom slavom nogometaša, nego mora tražiti rješenje s najspremnijima.

Arjen Robben jasno daje do znanja kako njemu ne pada ni na pamet igrati perifernu ulogu u timu. U dosadašnjih 13 utakmica, Nizozemac je samo pet puta odigrao svih 90 minuta. Ništa bolje ne prolazi ni Franck Ribery, poznat po svome glumatanju i u vrijeme Guardiole, a posebice Carla Ancelottija.

Mats Hummels je jedan od najcjenjenijih njemačkih igrača u zadnjih desetak godina, kapetan je tima, svjetski prvak i iznimno iskusan nogometaš. Nijednome treneru ne ide u prilog ukoliko se takva veličina okrene protiv njega ili se postavi na nekoj vrsti distance.

Kovač, izgleda tako, sve više gubi podršku, ali i dalje mu čvrsto leđa čuva veliki prijatelj Hasan Salihamidžić, sportski direktor kluba. Kritike su sve glasnije, a situacija bi se značajnije popravila tek ako Bayern za vikend svlada Borussiju Dortmund koja mu bježi četiri boda.

Prije toga Bavarce u Ligi prvaka očekuje još jedna utakmica s AEK-om. Niko Kovač ni u snu ne smije pomisliti kako bi mu se s Grcima mogla dogoditi još jedna utakmica ispod renomea Bayerna.

Kopirati
Drag cursor here to close