Lezi pod palmu i uživaj

Kevin-Prince Boateng: Igrač koji je zalutao u Barcelonu?

Trener Ernesto Valverde (55) mu je do sada dao samo 123 minute igre. Jednom je igrao u Copa del Rey i jednom u La Ligi. Logično pitanje koje se postavlja - Zašto su ga uopće dovodili?
Sport / Nogomet | 12. 03. 2019. u 14:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Kevin-Prince Boateng

Jedan od najneočekivanijih transfera nogometaša u siječnju bio je zasigurno prelazak Kevin-Princea Boatenga (32) iz malog talijanskog kluba Sassuolo u moćnu Barcelonu.

"Ovo je za mene nevjerojatna senzacija. Ovo je za svakog igrača naprosto kao san. Sretan sam i u ovo ulazim s puno povjerenja". kazao je Boateng prilikom odlaska na posudbu u Barcelonu.

Nije se ni očekivalo da će Ganac biti član prve postave u ovoj polusezoni, a trener Ernesto Valverde (55) mu je do sada dao samo 123 minute igre. Jednom je igrao u Copa del Rey i jednom u La Ligi. Logično pitanje koje se postavlja - Zašto su ga uopće dovodili?

U novije vrijeme Boateng se najčešće ne nalazi u zapisniku utakmica, što znači da nije dobivao ni prilike s klupe.

Doduše, rečeno je kako im treba netko kao "backup" za Luisa Suareza, ali svaki igrač očekuje da će više igrati, tako i Boateng. Španjolski mediji pišu kako ne treba očekivati ni njegovu nominaciju za uzvratni susret Lige prvaka protiv Lyona, u srijedu na Campu Nou.

Stoga je za očekivati kako će se Boateng ovoga ljeta vratiti u Italiju, gdje sa Sassuolom ima važeći ugovor do 2021. godine. Barcelona ima i opciju otkupne klauzule od osam milijuna eura za ovog nogometaša, ali vjerojatno će taj novac uložiti u nekog drugog.

Boateng sam po sebi vjerojatno uživa u Barceloni, kako u klubu tako i u gradu, a za njega i njegov životopis bilo bi idealno da se u Italiju vrati kao nogometaš koji je s Barcom osvojio tri naslova u tih šest mjeseci boravka. Njegova objava na Instagramu govori kako se Boateng ne sekira previše oko svega.

A odgovor na pitanje "Zašto su ga uopće dovodili?" ostat će maglovit i nejasan. Ipak, veliki klubovi ponekad si dozvole takav luksuz kupovine igrača koji im ne trebaju, ali mogu (eventualno) zatrebati. U Barceloni su to Malcom, Boateng, Rafinha, dijelom Arturo Vidal i Thomas Vermaelen.

U konačnici, mnogi će se složiti kako je bolje ne igrati u Barceloni, nego igrati u Huesci...

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 

Don’t watch the clock; do what it does.Keep going. #handmade

Objavu dijeli Kevin Prince Boateng (@princeboateng)

Kopirati
Drag cursor here to close